Skip to main content

O să îți placă salata asta dacă îți place combinația de dulce sărat, sau în general mâncarea mai dulce. Având în vedere că trecem nucile prin unt și zahăr cel mai potrivite sunt perele aromate, dar ceva mai tari nu foarte coapte.

Dar dacă cumva îți pac perele dulci recomand să folosești merișoare uscate, nu stafide. Eu am o plăcere nebună pentru fructe acre și cât mai puțin coapte. Spre exemplu merele pădurețe și corcodusșle verzi sunt preferatele mele.

Dar dacă tot te întrebi ce gust are salata cu pere, ei bine.. află că e DIVIN. Este o combinație interesantă de texturi și de gusturi constrastante; ai nuci dulci și crocante, pere proaspete și rucola ce cu aroma ei amăruie leagă totul. Dressingul are și ceapă în el pe lângă muștar.

Pe măsură ce scriu acest articol mă gândesc că de minune ar merge ceva brânză de burduf sau gorgonzola, în orice caz ceva mai puternic. Promit că încerc data viitoare.

De ce ai nevoie:

  • 1 mână de rucola
  • 1 pară
  • 1 pumn mare de nuci
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 cubuleț unt
  • 1 mana de merișoare uscate sau stafide
  • 1 ceapă roșie mică
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 lingurță de oțet balsamic
  • sare, pier

Cum se face:

  1. Se taie ceapa mărunt apoi se face un sos din uleiul de măsline extravirgin, oțetul balsamic și mușstar. Se potrivește de sare și piper.
  2. Într-o tigaie se pun nucile împreună cu o linguriță de zahăr și cubulețul de unt. Se amestecă până când se face un sos auriu peste nuci. Se lasă la răcit într-un bol.
  3. Se pun restul ingredientelor într-o farfurie, se presoară nucile pe deasupra și se toarnă sos din plin. Poftă să aveți!

Leave a Reply