Dacă dai des pe aici, nu poți spune că nu ai observat că în ultimul timp am o mica obsesie pentru midii. Cumva am descoprit ca midiile congelate pot fi chiar un înlocuitor bun a celor proaspete. Le-am întors pe toate părțile, dar ar fi păcat să nde cea mai umilă și mai simplă rețetă cea care triumfă mai tot timpul: midii pe plită (sau tigaie). Este rețeta de bază, cea care o întâlnești mai peste tot. Poate nu’s cele mai arătoase, dar când ai o cină gata în zece minute.. cui îi pasă?
Pentru un cuplu ai nevoie de:
- 1 pachet de midii congelate (270 gr are cel pe care îl folosesc eu)
- 4-6 căței de usturoi
- 3 linguri de ulei sau un cub de unt topit
- sare
- lămâie
Cum se face:
- Pe o plită încinsă și unsă cu puțin ulei, se pun midiile congelate. Ele sunt prefierte așa că nu este nici un pericol.
- Între timp, amestecă usturoiul pisat cu 2 linguri de ulei și sare.
- Când s-au dezghețat midiile aproximativ după 3-5 minute, toarnă compozitia și mai lasă cam un minut.
- Stropește din plin cu zeamă de lămâie și servește. Poți pune și niște piper proaspăt măcinat !