Cu toate că primăvara se cam lasă așteptată, poți să o grăbești mai tare cu salata asta. Mentă, pătrunjel, telemea alături de roșii cărnoase si castraveți proaspeți este o minunăție și pe deasupra e și sățioasă. Dacă chiar nu crezi că o să mulțumești și iubitorii de carne poți pune un pui la grătar pe deasupra. Dar eu zic că e destul. Parol!
Dacă te-ai mai plimbat pe site ai observat ca am multe sălățele, în mare parte cu couscous cum ar fi cea răcoroasă inspirată de tabouleh, sau mic dejunul cu ardei copt și bacon. De data asta am introdus bulgurul, asemănător cu couscous-ul dar mai plăcut ca textură, e mai dur. Iar restul a fost ce am găsit prin frigider.
Ceea ce dă o textură minunată e năutul crocant. Practic ce am facut e să iau o conservă de năut, să o scurg și să o pun pe un prosop, să usuc puțin boabele apoi să adaug sare și piper și sa dau la cuptor. Cam pentru 30-40 de minute; unele vor exploda, să nu te sperii.
Cât despre bulgur depinde mult de cum îl cumperi, prefiert sau nu. Asta influențează timpul de gătire. Dar să știi că e tare greu să îl greșești, poate dacă uiți de el.

Pentru o salată mare cam de 2-4 persoane ai nevoie de:
- 1 conservă de năut
- aprox 100gr de bulgur
- 2 roșii medii
- 1/2 castravete (daca folosești cornichon pune 2)
- 1 ceapă roșie mica
- 1 ardei gras kapia
- 1/2 legătură pătrunjel
- 100 grame de telemea
- 2-4 fire de mentă
- sare, piper
- 2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin
- zeama de la un sfert de lămâie
Cum se face:
- Năutul se scurge, usucă și se dă la cuptor pentru 40 de minute.
- Bulgurul se fierbe conform instrucțiunilor de pe pachet și se dă la cuptor.
- Se taie castravetele pe jumătate și se scot semințele, apoi se taie cuburi mici.
- Cubuulețe mici se fac și ardeiul, roșia, ceapa și verdețurile.
- Se amestecă năutul răcorit și bulgurul rece cu telemeaua sfărmițată.
- Se potrivește de sare și piper și se e adauga uleiul și zeama de lămâie. Poftă bună!
