Skip to main content

Dacă îți plac pastele cu sos roșu atât de mult cum îmi plac mie ai fi bucuros de aceasta minunată variațiune. Eu sunt mare fană a spanacului proaspăt, dar având în vedere că nu îl găsesc tot timpul prin magazine, să știi ca cel frunze, congelat merge de minune. Chiar ăla l-am folosit pentru rețeta asta. Nici măcar nu îl dezgheț înainte, îl arunc așa în tigaie. Am două metode: ori îl pun singur cu putin apă până se deconglează, apoi îl sotez cu usturoi și altele în unt, sau îl pun după ce am sotat ceapa/usturoiul împreună cu sosul de roșii sau alte ingrediente. Pentru rețeta de mai jos am folosit a doua variantă și a mers de minune.

Acum, cred că scriu asta de fiecare dată când pun o rețeta simplă, rustică cu ingrediente puține: dacă nu folosești ingrediente bune nu o să îți iasă mai nimic. Fără un sos de roșii bun, sau bulion după cum îi zice pe la noi, nu ai ce face.

Pentru o portie ai nevoie de:

  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură de ulei
  • 3 cuburi congelate de spanac
  • jumătate de cană de bulion de roșii
  • sare piper
  • 80 gr paste – tagliatele sau ce doresti tu
  • brânză tare cum ar fi parmezan, chedar sau cașcaval

Cum se face:

  1. În apă cu sare se fierb pastele.
  2. Între timp se sotează în lingura de ulei, ceapa și usturoiul, ambele tăiate mărunt până când ceapa devine translucidă. Focul să fie mic. Se pune sare peste ele.
  3. Se adaugă cuburile de spanac.
  4. Se lasă cam 1 minut și se adaugă bulionul de roșii mpreun cam cu jumătate de cană de apă din apa care au fiert pastele.
  5. Se lasă cam 3 – 7 minute. După preferință. Se poate aduga și o linguriță de zahăr dacă îl preferi mai dulce.
  6. Se adauga pastele și se amestecă viguros. Se potrivește de sare.
  7. Se pune o mână de brânză rasă pe deasupra și se servește. Poftă bună!

Leave a Reply