Dacă îți plac pastele cu sos roșu atât de mult cum îmi plac mie ai fi bucuros de aceasta minunată variațiune. Eu sunt mare fană a spanacului proaspăt, dar având în vedere că nu îl găsesc tot timpul prin magazine, să știi ca cel frunze, congelat merge de minune. Chiar ăla l-am folosit pentru rețeta asta. Nici măcar nu îl dezgheț înainte, îl arunc așa în tigaie. Am două metode: ori îl pun singur cu putin apă până se deconglează, apoi îl sotez cu usturoi și altele în unt, sau îl pun după ce am sotat ceapa/usturoiul împreună cu sosul de roșii sau alte ingrediente. Pentru rețeta de mai jos am folosit a doua variantă și a mers de minune.

Acum, cred că scriu asta de fiecare dată când pun o rețeta simplă, rustică cu ingrediente puține: dacă nu folosești ingrediente bune nu o să îți iasă mai nimic. Fără un sos de roșii bun, sau bulion după cum îi zice pe la noi, nu ai ce face.
Pentru o portie ai nevoie de:
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă mică
- 1 lingură de ulei
- 3 cuburi congelate de spanac
- jumătate de cană de bulion de roșii
- sare piper
- 80 gr paste – tagliatele sau ce doresti tu
- brânză tare cum ar fi parmezan, chedar sau cașcaval
Cum se face:
- În apă cu sare se fierb pastele.
- Între timp se sotează în lingura de ulei, ceapa și usturoiul, ambele tăiate mărunt până când ceapa devine translucidă. Focul să fie mic. Se pune sare peste ele.
- Se adaugă cuburile de spanac.
- Se lasă cam 1 minut și se adaugă bulionul de roșii mpreun cam cu jumătate de cană de apă din apa care au fiert pastele.
- Se lasă cam 3 – 7 minute. După preferință. Se poate aduga și o linguriță de zahăr dacă îl preferi mai dulce.
- Se adauga pastele și se amestecă viguros. Se potrivește de sare.
- Se pune o mână de brânză rasă pe deasupra și se servește. Poftă bună!
