Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Skip to main content

Supa asta cremă are gust mai bun când e frig afară. Deși poate dura până când se face, să știi că nu trebuie să stai mult lângă ea. Treaba merge cam așa: se dau ingredientele la cuptor, pe rând, apoi se pasează totul în blender cu puțină apă sau supă de legume, depinde de preferințele tale.

Pentru supă eu folosesc cubulețe instant, dar mult mai puțin decât scrie pe pachet. Spre exemplu, pentru rețeta de mai jos am folosit o căniță, că nouă ne place sa fie densă. De asta recomand să adaugi puțin câte puțin.

Ceea ce iese e o minunăție de supă, cremoasă tare și dulceagă. De asta am ales să contrabalansez aromele dulci ale dovleacului și cepei, cu ceva acid cum ar fi mărul și puțină iuțeală care să te surprindă. Astfel primele arome pe care le vei simți va fi cea a dovleacului, după care va ieși pușin la iveala subtilitatea mărului și a fenicului și la sfârșit acel gust de ardei iute.

Supa fără pâine nu are rost. În loc de crutoane, cel mai bine ia o pâine proaspătă cu miez moale. Eu am făcut o focacia, dar încă mai lucrez la rețetă înainte să o împărtășesc cu voi.

Pentru 4 porții ai nevoie de:

  • 1 ceapă roșie medie
  • 1 dovleac de copt mediu – cam de 1kg, 1kg jumătate
  • 3 căței de usturoi
  • 1 măr mare verde, sau 2 medii – mere mai acre
  • 1/2 linguriță de fenicul
  • 1/2 linguriță de fulgi de chili – opțional, după gust
  • 1 căniță de supă de pui sau de apă
  • frunze de salvie
  • sare, piper

Cum se face:

  1. Se taie dovleacul în jumătate, se curăță de semințe și se lasă la copt aprocimativ 40 de minute acoperit cu o folie de aluminiu.
  2. Se adaugă ceapa taiată in 3- 4 rondele mari, usturoiul și mărul tăiat in 4.
  3. Se lasă descoperit cam 20 de minute.
  4. Într-un blender se pasează toate împreună cu condimente și  supa de pui sau apă.
  5. Se pot prăji ăn ulei, cam 2 secunde, frunzele de salvie și se pun pe deasupra.
  6. Poftă bună!

Leave a Reply

Close Menu