Dacă nu știi până acum, ceea ce e puțin probabil, află că am făcut un brunch cu încă trei fete. Despre cum a fost poți citi chiar aici, dar am promis că o să pun rețetele de la ceea ce ne-a plăcut fiecăreia să gătim.
Prima e Ildiko, care a făcut niște roșii caramelizate pe un pat de iaurt cremos. O combinație care nu e des întâlnită pe la noi, dar dacă ai auzit de Ottolenghi cu siguranță îți va suna cunoscut. Poate că ți se va părea prea simplă, dar crede-mă că este surpinzător de aromată. O sugestie e să fii sigur(ă) că roșiile sunt fierbinți pentru a topi ușor iaurtul și a creea o zamă numai bună de înmuiat un colț de pâine. Și dacă nu știi cine e Ildiko, iat-o în plină acțiune la brunch. Nu îi place să urmeze rețete ci doar să se inspire. And she loves spices.
Dar revenind la roșiile minune. Uite de ce ai nevoie pentru a face un platoaș de împărțit între prieteni.
Ingrediente:
- 350 gr roșii cherry
- 3 linguri de ulei de măsline preferabil
- 1 linguriță de chimion (condimentul ei preferat)
- 1/2 lingurință de zahăr
- 3 căței de usturoi pisați
- 1 linguriță de oregano
- 1 linguriță de cimbru
- 1 linguriță de coajă rasă de lămâie
- 250 gr de iaurt grecesc
- praf de chili după gust
- sare, piper
Cum se face:
- Se încălzește cuptorul (mic spre mediu) sau 200 de grade.
- Se pun roșiile într-un bol cu toate mirodeniile și ulei. Tot înafară de iaurt.
- Se dă la cuptor cam 20 de minunte. Și dacă ai gril vreo 6-8 minute la gril.
- Pregătește iaurtul. Poți pune un pic de coajă de lămâie în el împreună cu niște sare.
- Când roșiile sunt gata le pui peste iaurt și le servești cu pâine. Poftă să aveți!