Now Reading
Cum a fost primul nostru brunch și de ce ar trebui să faci și tu unul

Dacă urmărești subCapac demult, sau mă cunoști, știi foarte bine că sunt cam leneșă când vine vorba de poze, iar live-urile sunt aproape inexistente. Până când subCapac se va întregi și va ajunge cel putin la nivelul la care visez astfel încât să avem un social media fairy care să va țină la curent tot timpul, va trebui să te obișuniești cu mine pe stil vechi. Așa că află după 3 zile că am organizat primul meu brunch împreună cu trei alte fete minunate Anca, Alexandra și Ildiko. Dacă era după mine, rămâneam doar cu dorința, dar având în vedere ca Ildiko este mai înfiptă, ne-a adunat și impulsionat să punem de-o masă. Planuri făcute la terasă și simple.  Mare noroc am avut cu cei de la Youthink Hostel care au fost bucuroși să împartă grădina lor mare cu noi care nu cred că am putea să le mulțumim destul pentru căldura cu care ne-au primit.

Având în vedere că suntem, sau mai degrabă zis “eram” la primul eveniment nu am făcut nimic public. Ne-am adunat  vre-o 10 prieteni apropiați de căciulă, că știi cum sunt ei, mai închid un ochi de ceva, te mai așteaptă în caz că ai pus porcul la cuptor mult prea târziu și îs mai iertători din fire. Contrar unui eveniment plănuit la sânge nu am avut un meniu bine stabilit, a rămas ca fiecare să își facă de cap în bucătărie și să gătească ce-i place mai mult. Am făcut schimb de meniuri și de idei ca nu cumva să ne trezim acolo cu patru farfurii de hummus, că ar fi chiar păcat. Eu sunt singura care a gătit cu carne și asta a fost cea mai tare chestie, din punctul meu de vedere. A fost experiența de a învăța despre cum poți folosi ingredientele de zi cu zi în moduri noi. A fost uimirea că nu credeai că o tartă cu caju poate avea gust atâta de bun. A fost surpriza plăcută că toate cumva se legau și nimic nu a fost ca nuca în perete; și a fost reprezentativ pentru toate, noi pe o farfruie.

Da’ ce am gătit până la urmă? Ei bine de toate. S-au făcut două supe, una cu ardei copt si curry una cu dovleac, care mergeau de minune împreună, o fritata persană de zile mari plină de verdețuri, salata de fistic cu couscous, crema de caju, rosii caramelizate pe un pat de iaurt, curry cu naut, pulled pork in bere , castraveti murați in sos de soia, crumble cu prune, tarta cu gutuie, tort cu vanilie si crema de branza si nu mai am aer sa va spun. Vă mai clătiți ochii prin poze. Și promit că voi pune rețeta preferată a fiecăruia, ce i-a plăcut fiecăreia mai mult să facă.

De ce ar trebui să faci și tu găteala asta cu prieteni?  Pentru că te poate deschide spre ingrediente noi ca să mai diversifici ceea ce gătești. Pentru că poți învăța despre versatilitatea unui ingredient. Pentru că mâncarea adună oamenii împreună și îi face să vorbească și se creează cea mai faină energie acolo, în jurul mesei.  Ia-ți niște prieteni, găsiți un spatiu, poate fi  o sufragerie sau chiar în fata blocului de ai umbra sub copac și întindenți o masă; bazată pe donații sa fii sigură ca îți vei acoperi cheltuielele de mâncare. Și să nu îți faci griji de logistică; mancarea bună arată bine pe orice. Noi am avut 4 mese puse una lângă alta și am lăsat mâncarea să vorbească. Bolurile nu trebuie să arate la fel și nimic nu trebuie să fie perfect, asta e frumusețea unei adunări de genul. Fie ca o faci acasă doar cu o prietenă, ori într-un spațiu mai mare eu zic că lucrurile de genul ne ajută să ne amintim că trăim într-o comunitate și să împărtășim mai multe experiențe împreună.

See Also
Ratatouille

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top