Skip to main content

Sunt destul de reticentă în privința frigăruilor de pui. De cele mai multe ori, nu tot timpul, am gustat doar niste bucăți de carne uscate,ațoase care greu se dezlipeau de pe săracul băț pe jumătate ars. Ce pot spune, tatăl meu avea o plăcere în a face un grătar „adevărat” (după spusele lui) unde jumătate de carne era carbonizată.

În schimb, frigăruile de pui pe care le vezi mai jos ți se vor topi în gură. Marinate în iaurt, cu curry din plin, ele au o aromă puternică și rotundă. Partea cea mai bună este că sunt la fel de delicioase și reci. Eu le-am pus împreună cu legume într-un wrap pentru muncă. a doua zi. Voi posta și rețeta în curând.

Dacă cumva nu ai un grill pe acasă, dă-le la cuptor. Le pui pe o tava cu ceva hârtie de copt sau de aluminiu dedesubt, pentru vre-o 20 de minute întorcându-le la mijlocul timpului. Durata poate varia în funcție de cuptor, așa că verifică-le tot timpul înainte să le scoți.

Eu l-am servit cu orez simplu, niște tortilla încălzite în tigaie și un dressing de iaurt cu mentă și coriandru.

Pentru pui ai nevoie de:

  • 500gr pipet de pui sau pulpă de pui dezosată
  • 300gr iaurt
  • 3 lingurițe de curry
  • 1 linguriță de chili
  • sare

Cum se face:

  1. Se taie puiul cuburi egale și se amestecă cu toate de mai sus.
  2. Se lasă la marinat pentru minim 30 de minute. Dacă vrei un pui fraged de nu știi ce-i cu tine lasă peste noapte
  3. Înmoaie un băț de frigărui îm apă și pune cuburile de pui
  4. Se pune pe grill pentru aproximativ 15 – 20 de minute, căldură medie – nu vrei un pui uscat.

Pentru sosul de iaurt ai nevoie de:

  • 3 linguri de iaurt
  • zeama stoarsă de la o felie de lămâie
  • 1/2 linguriță de coriandru
  • 5-6 frunze de mentă
  • sare

Cum se face:

  1. Frunzele de mentă se toacă mărunt, mărunt și se amestecă cu ingredientele de mai sus. Dacă vrei se pot da și prin blender și se obține un sos verde.

 

Leave a Reply