Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Skip to main content

Iubesc, iubesc… iubesc lasagna aceasta! Da, este vegetariană, dar la ce arome puternice are nici că simți lipsa cărnii. Treaba stă cam asa: mama prietenului meu coace vinete cât e vara de lungă și le face pachețel și le trimite. Le punem frumos la congelator și din când în când mai facem o sălățică. Dar te cam saturi și de aia. Și neștiind ce să fac cu grămada de vinete ce tot se adună, am zis să mai diversificăm puțin și uite așa a ieșit minunăția asta. Dacă ai niște vinete coapte, eu zic că te-ai ales cu o masă pe cinste!

Am făcut lasagna individuale în vase ramekin, dar dacă sunteți ma mulți o tavă pătrată cu pereți înalți va fi foarte bună. Eu le-am făcut in 3 straturi, dar asta depinde doar de preferințele tale. Pentru mine a fost prima oară când am făcut lasgna, și crede-mă este foarte ușor. Dacă nu găsești foi de lasagna proaspete, ia-le și pe cele uscate care nu necesită pregătire înainte.

Sosul de roșii, dacă îl faci în casă fii generoasă cu usturoiul și busuiocul. Dacă nu vei folosi destule condimente, să știi că lasgna asta te va dezamăgi.

Pentru două persoane ai nevoie de:

  • 3- 4 vinete coapte
  • 6 foi de lasgna (asta depinde de tava pe care o folosești)
  • 100-150 grame de mozzarela
  • 300- 400 grame sos de roșii condimentat
  • 6 căței de usturoi pisați sau tăiați feliuțe subțiri

Cum se face:

  1. Se ia sosul și se unge bine cu sos din plin, fundul si pereții tăvii.
  2. Se pune prima foaie de lasgna. Peste se pun vinetele fâșii și puțin usturoi pisat printre ele. Se pun câteva linguri de sos de roșii, cât să le acopere bine, apoi mozzarela rasă. Se repetă de câte ori vrei tu.
  3. La sfârșit se pune ultima foie de lasgna, sos si mozzarela din plin și se dă la cuptor. Ai grijă ca totul să fie bine acoperit de sos. Eu le-am lasat cam 40 de minute.
  4. Poftă bună să ai!

Leave a Reply

Close Menu