Dacă ai mai intrat pe subCapac, ai observat că în ultima vreme am cam tot postat rețete cu midii ca supa asta super delicioasă sau midiile cu lapte de cocos care sincer. Totul a pornit când m-am încumetat să iau midii de la Lidl. Aproape îmi pierdusem speranța că există midii bune congelate, fără să aibă gust a mâl. Dar și când am dat peste ele.. a fost dragoste la prima îmbucătură. Pentru midii în sos de roșii adevărate merg cele proaspete în cochilie. În lipsă de altceva ne descurcăm cu cele congelate.
Deși imi place să experimentez cu ele, ar fi chiar păcat să nu împărtăsesc cu voi cum le fac eu pe cele clasice cu roșii. Când îmi e dor de mare, atunci le pegătesc în 10 minute și alături de niște pâine prăjită frecată cu un cățel de usturoi.
Pentru 2 persoane ai nevoie de:
- 1 ceapă medie
- 3 căței de usturoi
- 1 lingură de unt
- 1 pungă de midii congelate (270gr)
- 100 – 150gr roșii cherry
- zeama de la o jumătate de lămâie
- sare, piper
Cum se face:
- Se taie ceapa mărunt și se pune la călit în untul încins. Se lasă cam 1 minut să se înmoaie.
- Se adaugă usturoiul mărunțit și roșile cherry tăiate în jumate. Se lasă încă un minut.
- Având în vedere că midiile sunt prefierte, se adaugă congelate și se lasă cam 5 – 7 minute. Nu se amestecă excesiv și focul se lasă la mediu. Se adaugă sare și piper.
- Se stropesc cu zeamă de lămâie și se servesc. Poftă bună!
P.S. Dacă ți-au plăcut midii în sos de roșii ai aici 5 rețete cu midii. Dacă vrei ceva mai tradițional ai aici rețeta lui Radu Anton Roman de ciorbă de midii.