Skip to main content

De supa asta sunt foarte mândră! Tocmai ce scroluiam pe instagram și un post de la Edenia mă îmbia să folosesc legumele congelate intr-o rețetă colorată si sa o postez. Pentru? Ei bine, un voucher de 600 de lei la kitchen shop, ceea ce nu suna deloc rău. Acum, să fim clari: ăsta nu este un post sponsorizat, dar țin să le multumesc pentru că datorită lor a ieșit minunăția asta de supă. Și sincer aș cam vrea și niște chestii de la kitchen shop. Cum spuneam, tocmai vazusem postul și în congelator aveam ceva mazăre, cum are toata lumea că aia proaspătă scumpă-i la ochi. Eu prefer ca supa de mazăre să aiba o aromă bogataă de ceva usturoi și brânză puternică tare sau, și mai bine, puturoasă. În frigider nici urma de brânză. Și uite așa am dat de laptele de cocos și am făcut cea mai fină și aromată supă de mazăre( din câte am mâncat eu). Pot să spun deja că știu ce voi mânca vara asta, când afară vor fi 40 de grade. E ușoară dar să nu te gândești o clipă că nu are aromă Datorită laptelui de cocos gras ea capăta o consistență destul de plină. Ceea ce vreau să spun e că nu e „apă chioară”. Cât despre verdețurile de deasupra, ei bine acele sunt primele mele microgreens, sau mai pe românește vlăstari de legume și mai specific salată verde și ridiche. Sunt foarte simplu de crescut și te alegi cu niste plante firave, gustoase și extraordinar de aromate.

Pentru două porții ai nevoie de:

  • 500gr de mazăre congelată
  • 250 gr supa de pui(eu am dizolvat jumătate de cub in 250ml de apă)
  • 2 linguri de lapte gras de cocos
  • 1 ceapă medie
  • 3 căței de usturoi
  • o bucată de ghimbir cam cât unghia mare, răzuit fin
  • o lingura de ulei
  • sare, piper

Instrucțiuni:

  1. Se taie ceapa peștișori. Se încinge uleiul, și se călește la foc mic până când devine translucidă. Să nu o prăjești.
  2. Se adauga usturoiul tăiat feliuțe și se lasă cam 30 de secunde.
  3. Se adaugă ghimbirul împreună cu mazărea congelată și se amestecă bine, bine.
  4. Se adaugă supa de pui și se lasă să fiarbă maxim 10 minute.
  5. Se adaugă laptele de cocos, se lasă pe foc maxim un minut și apoi se blenduiește tot.
  6. Dacă vrei o supă fină fină, se da totul printr-o strecurătoare fină. Va trebui să insiști spre sfărșit, dar se merită.
  7. Eu am decorat cu microgreens și un pic de ulei picant și semințe de susan negre. Poftă bună să aveți!

2 Comments

Leave a Reply