Skip to main content

Puiul ăsta face parte din categoria rețetelor ușoare, numai bune pentru o cină simplă. Dar asta nu înseamnă că nu este plin de arome și va deveni probabil preferatul tau. Nici ingrediente multe nu ai nevoie și pun pariu că deja le ai prin cămară. Ceea ce îți recomand este să folosești pulpiță de pui. Nu este nimic in neregulă dacă folosești piept sau mușchiuleț de pui, dar personal consider că pulpa de pui ia din arome, pe când pieptul mi se pare impentrabil. Dacă ai timp, poți marina puiul peste seară, dar nu este musai.

Ce să servești lângă el. Cam orice. Pentru o seară asiatică încearcă o salată de spanac , gulie sau cea cu pomelo și alune.

Pentru un cuplu ai nevoie de:

  • 500gr de pulpe dezosate de pui sau piept
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 1 linguriță zeamă de lămâie sau oțet

Instrucțiuni:

  1. Se iau ingredientele de marinată și se amestecă.
  2. Se pune puiul și se poate marina pentru 30 de minute. Dar dacă nu ai timp, să știi că iese bun și fără să îl marinezi.
  3. Se încinge grillul și se pune puiul. Se lasă cam 10 minute pe fiecare parte. Cand se întorc se adaugă 1 lingură din sosul rămas pe deasupra. Cu 2 minute înainte să fie gata se adugă și restul sosului rămas.
  4. Se poate presăra susan. Poftă bună!

Leave a Reply