Skip to main content

Dacă nu ai încercat tofu pana acum, îti recomand să începi cu rețeta asta. Este foarte simplă și ai nevie doar de o mână de ingrediente. Da știu – nu este carne! dar crede-mă, este atât de gustoasă încât o să îi convingi și pe ai tăi. Tofu prăjit cu sos de soia are aroma clasică a preparatelor chinezești și gustul ăla de sărat și ușor dulceag. Dacă ai încercat tofu și nu îți place, este probabil, nu garantez, ca rețeta asta să îți schimbe părerea.

Îl poți lua la pachet, este bun reîncălzit. Pentru a da o notă picantă am folosit dulceață de ardei iute, dar merge și mierea la fel de bine sau chiar zahărul și pe lângă să pui niște fulgi de chili.

Pentru o porție ai nevoie de:

  • 200 gr tofu
  • 2 linguri de soia
  • 1 linguriță de miere/zahăr/dulceată de ardei iute
  • 1 linguriță de oțet de mere
  • 1 cățel de usturoi (2-3 dacă vrei o aromă mai intensă)
  • 1 ceapă verde
  • 2 linguri de ulei

Cum se face:

  1. Se taie tofu felii subțiri.
  2. Se încing 2 linguri de ulei și se prăjește tofu până când devine auriu. Cam 1 minut, 2 pe fiecare parte la foc mare. Se scoate și se pune pe o farfurie.
  3. Se pune cățelul de usturoi pisat și se prăjește cam 30 de secunde.
  4. Se adaugă sosul de soia și mierea și se amestecă. Se poate adauga si o lingură de apă.
  5. Se lasă pe foc până când scade puțin, cam un minut.
  6. Se pune sosul peste toufu, se decorează cu ceapă și susan (dacă vrei) și cam asta e. Poftă bună!

3 Comments

Leave a Reply to Timari Cancel Reply