Skip to main content

Recent am făcut această pastă de curry roșie și spuneam că o poți folosi la o grămadă de rețete. Ei bine, asta este una dintre ele. Și e foarte foarte simplă, asumând că mama ta a copt ardei și cam te-ai săturat de salată de ardei copți. Este o supă nu foarte groasă, dar foarte complexă în ceea ce privește aromele. Laptele de cocos cu pasta roșie de curry și dulceața ardeilor copti se completează perfect. E un prânz pe cinste!

Dacă cumva te sperie gândul de a coace ardei, îi găsești în majoritatea magazinelor, la borcan. Sunt la fel de delicioși. Cât de spre supă, eu folosesc supă la cubuleț.

Pentru 4 porții ai nevoie de:

  • 5-7  ardei copți
  • 200 ml de lapte de cocos
  • 2-3 linguri de pastă de curry roșie
  • 500 ml de supă de legume
  • o mână de alune, eu am folosit caju
  • busuioc, opțional
  • sare

Instrucțiuni:

  1. Se pun toate într-o oală și se lasă să clocotească la foc mic pentru aproximativ 15 minute.
  2. Se pasează totul în blender. Dacă dorești ca totul să aibă o consistență fina, se poate trece printr-o strecurătoare. Potrivește-o de sare.
  3. Se pun alunele și busuiocul. Se poate adăuga și lapte de cocos. Poftă bună să aveți!

 

 

Leave a Reply