Dacă te-ai săturat de piureul de cartofi și nu mai știi ce să faci cu ei, încearcă acestă rețetă. Să nu te sperii de ideea de a face sufleu. Nu este deloc complicat și chiar te vei distra puțin. Procesul nu este unul tocmai scurt, dar este foarte ușor. Tot ce ai de făcut este să fierbi niste cartofi, să îi amesteci cu ouă brânză și ceva condimente, apoi îi dai la cuptor. Și în ciuda ingredientelor ce le-am folosit, să știi că va fi farte ușor, aerat și plin de arome. Parol!
Rețeta asta am încercat-o de mai multe ori și dacă nu ai lapte prin frigider să știi că iese la fel de bună și cu iaurt; cam 3 linguri am pus eu.
Ai nevoie de:
- cam 3 cartofi medii undeva la 350 – 400 gr
- 100 ml lapte
- 100 gr cașcaval (merge și cheddar, iar dacă ai parmezan, numai bine)
- sare, piper, paprika
- 50 gr unt
Instrucțiuni:
- Se fierb cartofii bine în apă nesărată. Când intra furculița ușor în iei scurgei de apă, și lasă-i aburind cam 5 minute. Dacă nu faci asta te vei trezi cu o compoziție mult prea moale.
- Între timp, se separă ouăle, iar albusul se bate până când se face spumă.
- Cartofii se pisează ca pentru piure, împreună cu 30-40 grame de unt. Cu restul se ung formele,
- Se adaugă gălbenușurile, laptele, cașcavalul ras, sarea și piperul. Se amestecă bine. Dacă cartofii s-au răcit prea tare se poate încălzi ușor laptele.
- Se toarnă compoziția peste albușurile bătute, si se amestecă ușor și foarte puțin!
- Se pun în forme, se pune piper sși paprika pe deasupra și se dă la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute.
Să aveți poftă!