Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Skip to main content

Radăcina de pătrunjel o găsești cam prin toate piețele și cu un pic de noroc și în supermarketuri. Și ghici ce: nu se pune numai în ciorbe. Știi cum sunt cartofii prajiți, nu? Ei bine astea sunt mai dulci și cu un ușor iz de pătrunjel. Nici să nu te gândești la gustul ală puternic. Eu zic cel mai bine să îi încerci că nu e așa de greu și o să te convingi singur(ă) că gustul e super. Ah și rețeta asta e bună dacă încerci să reduci carbohidrații.

Ai nevoie de:

  • 4 rădăcini de pătrunjel medii
  • 5-6 linguri de amidon de porumb
  • sare
  • ulei pentru prăjit
  • curry (opțional)

Instrucțiuni:

  1. Se spală și se curăță rădăcinile de pătrunjel, apoi se taie bastonașe – ca și pentru cartofi prăjiți. Să nu le faci subțiri că se vor usca.
  2. Se amestecă amidonul cu 6 linguri de apă. Dacă pasta iese prea groasă mai adaugă 1-2 linguri. Ceea ce dorești să obții este o pastă subțire, dar nu apoasă care să învelească radăcina de pătrunjel
  3. Se încălzește uleiul si se prăjesc în baie de ulei pentru 3 4 minute. Ei trebuie să devină ușor aurii.
  4. Se pun pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei și se presoară curry. Să aveți poftă!

Motivul pentru care dăm rădăcina prin acel amestec este ca să nu absoarbă ulei. Vezi tu, cartofii ies așa crocanți și buni din cauza amidonului din ei. Dacă nu ai folosi amion, te-ai trezi cu niște betișoare moi îmbibate în ulei.

Leave a Reply

Close Menu