Dacă nu știi cu ce să acompaniezi berea proletară de vineri seara, uite o idee: inele de ceapă. Din alea bune, neuleioase, neînecate ân aluat. Nici eu nu știam că există până când nu le-am facut cu mânuța mea. Și ce bune au ieșit! Crocante și aromate! „Șmecheria” este că trebuie să te hotărăști cam cu 30 de minute, preferabil 1 oră înainte să le faci.
Pentru o gustărică de împărțit cu cel drag ai nevoie de:

- o cană de lapte
- 3 -4 linguri făină
- 1 linguriță usturoi granulat
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper
- 1/2 linguriță chilli – opțional
- ulei pentru prajit din belșug
Instrucțiuni:
- Se taie ceapa rondele cam de 1/2 cm sau 1 cm grosime. Apoi se despart inelele.
- Se toarnă laptele peste ele și s lasă la frigider o oră. Se poate si jumătate de oră.
- Se scurg (cu mâna) si apoi se tavălesc in amestecul de faină cu condimente.
- Se prăjesc in baie de ulei 1-2 minute. Spor la bere!
Sfaturi:
Se pot prăji și în tigaie numai să aveți cam 2 -3 degete de ulei.
Să ai grijă să le desparți înainte să le pui la prăjit, că să nu te trezești cu o cocloașă mare de ceapă. Deasemenea, dacă ai făcut mai mult prăjește-le în ture