Skip to main content

Dacă nu știi cu ce să acompaniezi berea proletară de vineri seara, uite o idee: inele de ceapă. Din alea bune, neuleioase, neînecate ân aluat. Nici eu nu știam că există până când nu le-am facut cu mânuța mea. Și ce bune au ieșit! Crocante și aromate! „Șmecheria” este că trebuie să te hotărăști cam cu 30 de minute, preferabil 1 oră înainte să le faci.

Pentru o gustărică de împărțit cu cel drag ai nevoie de:

  • o cană de lapte
  • 3 -4 linguri făină
  • 1 linguriță usturoi granulat
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper
  • 1/2 linguriță chilli – opțional
  • ulei pentru prajit din belșug

 Instrucțiuni:

  1. Se taie ceapa rondele cam de 1/2 cm sau 1 cm grosime. Apoi se despart inelele.
  2. Se toarnă laptele peste ele și s lasă la frigider o oră. Se poate si jumătate de oră.
  3. Se scurg (cu mâna) si apoi se tavălesc in amestecul de faină cu condimente.
  4. Se prăjesc in baie de ulei 1-2 minute.  Spor la bere!


Sfaturi:
Se pot prăji și în tigaie numai să aveți cam 2 -3 degete de ulei.
Să ai grijă să le desparți înainte să le pui la prăjit, că să nu te trezești cu o cocloașă mare de ceapă. Deasemenea, dacă ai făcut mai mult prăjește-le în ture

 

Leave a Reply