Mie nu-mi place să arunc mâncare și am reușit să gasesc diferite metode de a le folosi. Resturile de la un pui rotisat sau de la o friptură sunt perfecte pentru această salată rece. Durează doar 5 minute, pe ceas!
Pentru 3 persoane ai nevoie de:
- 200gr tăiței de orez
- 1 lingură sos de pește
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 lingură ulei (sa nu fie de masline, sau extra virgin)
- 1 lingură zahăr
- 1/2 lingurița ghimbir măcinat
- 1 linguriță sos de soia
- 1 cățel mic de usturoi pisat
- 1 castravete mediu
- 1 ceapa verde
- 1 morcov mic
- 10 fire de alge (opțional)
- 1 linguriță ulei de susan (opțional)
- alune pisate(opțional)
- 200-300gr pui gatit (fript, fiert, pe grătar, la cuptor cum ți-e pofta)
- Într-un bol se amestecă zeama de lămâie cu zahărul, sosul de pește, ulei, sos de soia ghimbir si usturoi.
- Se pune o oală plină cu apă la fiert. Imediat cum dă apa în clocot s ia de pe foc și se pun tăițeii și algele pentru 5 -10 minute. Încercați tăițeii înainte de a-i scoate.
- Înre timp morcovul se taie julienne si castravetele bețisoare.Dacă vrei ca salata sa fie mai crocantă se adaugă și o mână de varza tăiată subțire.
- Când tăițeii sunt gata se scurg și se trec printr-un jet de apă rece.
- Se amestecă cu legumele tăiate si sosul făcut. Se presoară pe deasupra ceapa verde și alune sfărmate. Poftă bună!