Dacă îţi plac vinetele şi mâncarea chinezească, reţeta de mai jos e perfectă. Dacă e pentru prima oară când foloseşti sos de peşte, să nu te sperii de mirosul lui, şi în acelaşi timp să nu fii prea generoasă cu el. O linguriţă va aromatiza mâncarea, fără mirosul supărător sau vre-un gust înţepător.
Pentru 2 persoane ai nevoie de:
- o vânătă mare
- 4 căţei de usturoi
- 3 linguri sos de soia
- 1 linguriţă sos de peşte
- 1 linguriţă amidon
- 1 linguriţă zahăr
- 3 linguri de ulei
- ardei iute – opţional
- ulei susan -opţional
Instrucțiuni:
- Vinetele se taie rondele, cam 1 cm grosime. Dacă beneficiaţi de timp, puneţi feliile într-o sită, presarati-le cu sare, apoi acoperiti cu o farfruie grea şi lăsaţi-le la scurs aproximativ 30 de minute.
- Într-o tigaie încinsă se pun vinetele şi se prăjesc cam 1-2 minute (pe ambele părţi) Spre sfârşit se adaugă şi usturoiul tocat mărunt. Apoi, se adugă cam 1/3 cană de apă.
- Într-un bol se amestecă sosul de soia, cu cel de peşte,zahărul şi amidonul. AmiDounul poate fi amestecat cu o lingură de apă înainte pentru a nu formă cocloase.
- Când apa aproape a scăzut de tot, se adaugă sosul şi se amestecă bine până când se îngroaşă. Dacă doriţi se pot presăra ardei iuţi şi o linguriţă de ulei de susan.
S’aveţi poftă.