Now Reading
Stir fry cu ou și castravete

Stir fry cu ou și castravete

Stir fry-urile înseamnă mai mult decât legume înnecate într-un sos de soia dulce și lipicios. Stir fry cu ou si castravete nu are picătură de sos de soia iar acest lucru nu îl face mai puțin chinezesc. Partea cea mai bună e ca cu siguranță ai ingredientele în frigider: puțin usturoi, castravete și ouă. Usturoiul va fi folosit pentru a aomatiza uleiul și nu îl vei simți.

Dacă ești suspicios în legătură cu castravetii gătiți și nu i-ai mai încercat până acum, să știi că o să fii suprins. Se îndulcesc puțin și își pastrează o anumită rezistență. Nu se fleșcăie cum s-ar zice.

Să nu folosești ulei de măsline, pentru acest tip de mâncare îți trebuie uleiuri neutre. Cel de floarea soarelui se pretează perfect. O altă chestie la care să fii atent este să nu amesteci ouăle imediat ce le arunci în tigaie. De te apuci să învârți frenetic nu o să își iasă bucăți suculente de ou. Le lași 10 – 15 secunde până încep să devină opace, după începi să amesteci. Rețeta de stir fry cu ou și castravete o găsești mai jos.

See Also

Dacă oul nu e preferatul tău ai aici și un stir fry simplu de castraveți

Pentru două persoane ai nevoie de:

 • jumătate de castravete Fabio
 • 3 ouă
 • 1 -2 căței de usturoi
 • ulei de floarea soarelui/rapiță
 • sare, piper

Cum se face:

 1. Se taie castravetele în jumătate și cu o lingură se scot semințele.
 2. Usturoiul se taie feliuțe iar ouăle se bat bine cu un praf de sare.
 3. În o tigaie se încing cam 2 linguri de ulei si se pun ouăle. Cum începe compoziția să se facă atunci se amestecă și se așteaptă din nou. Nu se amestecă încontinuu. Când oul este aproape gata se folosește spatula pentru a crea bucăți mai mici.
 4. Se scoate pe o farfurie.
 5. Se mai adauga 2 linguri de ulei și se sotează la foc mare castraveții și usturoiul.
 6. Dupa 3 minute se adaugă și oul gătit. Se amestecă cam pentru un minut și se gustă. Se potrivește de sare.
 7. Poftă buna!
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top