loading

Șnițel de pui crocant cu fasole grasă, spanac si ciuperciPosted by On

Nimic, dar nimic nu poate bate un șnițel bun. Esta una din mâncărurile mele preferate de când eram mică și, crescând cu bunicii, l-am mâncat destul de des. Voi pune și rețeta lor, dar aceasta este varianta mea a șnițelului, crocantă și suculentă.  Nu e mare brânză,  dar pașii trebuie urmați pe îndelete: sare, piper, faină, ou, pesmet. Atât. Nu repetăm. Dacă cumva ești mai fâșneț(ă) poți condimenta făina cu ce îți trece ție prin cap: ierburi mediteraneene, paprika, poate niște usturoi si chilli.

Cât despre combinația cu fasole, cu siguranța pot spune că nu este una clasică sau des întâlnită, dar atâta de bună e și așa hrănește sufletul,  că trebuie musai să o încerci. Să nu te sperii că va trebui să înmoi fasolea, o găsești și gata făcută la conservă.

Pentru două persoane ai nevoie de:

  • 1 piept de pui (300-400 gr)
  • 1 ou
  • o mână de făină și una de pesmet
  • 1 conservă de fasole albă grasă
  • 4-6 cuburi de spanac  congelat porționat (să fie frunze)
  • 6 ciupercuțe
  • 3 căței de usturoi
  • un sfert de lămâie
  • sare și piper
  • ulei din plin

Cum se face snițelul:

  1. Se taie intâi pieptul de pui. Se ține mâna pe el și cu cuțitul, transversal, se taie în două. Dacă nu e egal in grosime îl poți intinde cu un sucitor sau sa îl bați putin, dar nu cu capătul de frăgezit carne. Sau poți cumpăra pipet de pui deja tăiat pentru șnițel.
  2. Se dă cu sare și piper, apoi se trece prin făină și se scutură. Se trece prin ou și la sfârșit prin pesmet.
  3. Se încinge o tigaie cu ulei cam de un deget. Se pune șnițelul și se lasă cam 5 minute pe fiecare parte sau până capătă o culoare aurie. E preferabil să nu dai focul prea tare că se va arde, iar dacă îl lasi mic va absorbi tot uleiul.

Cum se face fasolea:

  1. Spanacul congelat se pune în tigaie cu un pic de apă și se lasă până când devin tot numa’ frunze.
  2. Se pune două linguri de ulei alături de ciupercile feliate și se amestcă. Se lasa 3- 5 minute până când ciupercile capătă o culoare frumoasă.
  3. Se adugă usturoiul pisat alături de fasolea grasă și se lasă 1 minut sau până se încălzește fasoela.
  4. Se pune în farfruie alături de șnițel și se stropește din plin cu lămâie.

Principale

ciupercifasolepuisnitelspanac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *