Skip to main content

Mie îmi plac la nebunie rețetele clasice. Cred că sunt consacrate tocmai pentru că pun în valoare ingrediente foarte simple. Și cred că dacă le faci cu dragoste ajungi să fii surprins de cât de delicoase pot fi, în toată simplitatea lor. Așa sunt și spaghetele astea. Dacă ești atent în timp ce gătești, o să impresionezi printr-un fel de mâncare care nu mai entuziasmează multă lume. Și cred că asta este cea mai faină reacție, să vezi cum un preparat pe care lumea îl cunoaște și este oarecum supra-saturat, este redescoperit în toată gloria sa.

Da da, pastele astea sunt atât de poetice. Și partea cea mai faină la ele este că le poți face și iarna, când în majoritatea magazinelor găsești doar niște chestii ce seamnă a roșii, dar nu au gust și nici miros. Un sos bun din alea nu îți va ieși în veci. Așa că profită din plin de roșiile la conservă. Dar nici să le iei pe cele mai ieftine, ca îți va ieși o acreală de sos.

Pentru două persoane ai nevoie de:

  • o conservă de roșii
  • 1 ceapă mică
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 lingurță de zahăr
  • sare, piper
  • 2 linguri de ulei
  • 160 – 200 gr de paste ( 200 pentru o porție uriasă)

Instrucțiuni:

  1. Se pune apa la fiert pentru paste și se gătesc cum scrie pe ambalaj.
  2. Se taie ceapa mărunt și se călește în uleiul încins la foc mic. Se lasă până când capătă o culoare maronie. Se adaugă lingurița de zahăr și se caramelizează.
  3. Se adaugă și usturoiul tocat mărunt și se lasă un minut.
  4. Se adugă cam jumătate din conserva de roșii (3 sferturi dacă vrei mai mult sos)
  5. Se umple jumătate de conservă cu apă și se adugă ăn tigaie împreună cu sare, piper și cimbru.
  6. Se lasă să scadă până când devine un sos destul de închegat.
  7. Se adugă pastele și.. poftă bună să ai!

 

 

Leave a Reply