Și aș mai putea continua: morcovi, usturoi, zahar, cheddar și asta ar fi cam tot. Plus mult doritul pătrunjel. Să nu îl ignori, că nu e pus acolo că dă bine în poze. Ajută la construirea aromelor din acest bol de paste cu midii. E o combinație perfectă între o toocană țărănească a unui pescar și pastele înnecate în unt ale consoartei lui italience. Nu mă prea pricep la scris și nici la construit metafore, dar voi gurmanzii cred că știți unde bat.
De ce sunt așa entuziasmată de rețeta asta? Ei bine lui Marius nu îi plac pastele aproape deloc. Chiar aș putea spune ca e understatement ăsta, aproape le urăște. Dar acest bol l-am mâncat două (DOUĂ!) zile la rând!
Îți recomand sa flosesti pastele orzo, care sunt paste obișunuite care iau forma unui bob de orez. E mai important decât ai crede. Le găsești la Mega Image, brandul lor 365 la un preț mai mult decât accesibil. Cred că e undeva la 3 lei. Dacă nu găsești caută paste similare super mici.
Nu am mai folosit fenicul până acum în sosul de roșii dar oh boy! ce surprinsă am fost. Nu sunt mare fană a aromei puternice de anason. Si feiculul cam are aroma aia. Dar o jumătate de linguriță este absolut minunat!
Un ultim sfat. Nu arunca midiile direct din congelator în tigaie. Lasa-le puțin la dezghețat.Ele sunt deja gătite, nu prezintă nici un risc but better safe than sorry. Așa că dacă ai poftă de paste cu midii ai rețeta mai jos. Dacă vrei ceva mai simplu ai aici 5 rețete cu midii sau o rețetă preferată a mea de’al lui Gordon: midii și pită cu șofran.
Pentru o cină-n doi ai nevoie de:
- 160gr paste orzo
- 3-4 cuburi de spanac congelat frunze (decongelate evident)
- 1 ceapă medie
- 3-4 căței de usturoi
- 1 morcov mediu
- 1 conservă sau 250ml de sos de roși (cumpărat sau de acasa)
- midii congelate – cam 2-3 pumni aprox 100 gr
- 1/2 linguriță de fenicul măcinat
- sare, piper, cimbru uscat daca poftești
- 50 – 75g cheddar
- pătrunjel
- ulei de masilne 2-3 linguri, e ok și cel de floarea soarelui sau chiar unt
Cum să faci paste cu midi:
- Se taie usturoiul feliuțe, ceapa peștișori iar morcovul cubulețe mici-mici. (mici)
- În o tigaie se încinge uleiul și se soteaza morcovul și ceapa la foc mic spre mediu. Se presoară un pic de sare, ajută la caramelizare.
- Când ceapa devine translucidă se adauga usturoiul, spanacul și feniculul măcinat. Se lasă pe foc cam 2 minute.
- Se adaugă sosul de roșii și se lasă la fiert cam 7-10 minute. Dacă scade prea tare mai adaugă apă. Dacă vrei un sos cu adevărat gros adauga apă din oala în care fierb pastele.
- Se ptrivește de sare și piper. Apoi se pun midiile și se lasă încă vreo 2 minute.
- Pastele fierte se pun în tigaie și se amestecă bine-bine să intre sosul în ele.
- Apoi se presoară cu cheddar, pătrunjel și piper proaspăt măcinat. Am încercat și fără brânză. Merge mai bine cu. Pofta!

