Nu știu exact de ce, dar omleta asta asiatică,sau mai degrabă zis jumări deși nu are smântână și nici unt, este extraordinar de bună!! Ai nevoie de ingrediente simple care cu siguranță le găsești în frigiderul tau si în 5 minute ai un mic dejun super delicios. Acum, stiu ca ideea de castravete prăjit nu suna extraordinar, dar va trebui să ai încredere în mine. Are o aromă foarte foarte interesantă. Eu am tăiat legumele oblic. Mă gândeam ca ar fi mai bine dacă le-aș tăia bastonașe subtiri, dar castravetele s-ar fi dezintegrat in secunda doi.
- un castravete mic
- un morcov mic
- 4 ouă
- 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui, preferabil
- ceapă (de preferabil verde)
- sare, piper
- Ouale se bat bine cu sare și piper ca pentru omletă.
- Intr-o tigaie se încinge uleiul (2-3 linguri) la foc mic. Se adaugă oale și se amestecă cu o furculiță până se face bucătele mici și moi. Nu trebuie să o arzi!
- Cand este 80% gata, adică când mai are un luciu, se pune într-un castron.
- În aceiași tigaie se adaugă 2 linguri de ulei și se calesc pentru 1-2 minute castravetele, morcovul și ceapa tăiată felii. Morcovul se taie mult mai subțire pentru a nu fi tare.
- Se adaugă omelta se amestecă bine pentru 30 de secunde și se servește!