Now Reading
Idee pentru mic dejun – Croissant cu omletă și verdețuri

Mie imi place să mănânc dimineața. Am crescut cu bunicii, respectiv “Bica” sau “doamna Bica” cum îi spuneau prietenii fratelui meu în o încercare de politețe și “Tutu”. Ei bine maestrul în bucătărie era Tutu și mic dejunul meu era tot timpul gata înainte a ma trezi. Ceai de tei pus frumos în o cană cu pai, două felii de pâine cu unt și miere, tăiate cubulețe pentru a putea mânca cu furculița mea preferata , cu “doua”, adica cea de aperitiv. Niște sălamior cu modele de ketchup și ouă ochiuri tari. Totul acompaniant cu niște povești despre cum era sa fii maistru la fabrica de ulei Unirea. Și ce povești încă!

Cam așa mi-am deprins obiceiul de a mânca mic dejunul și a fi foarte morăcănoasă dacă nu o fac. Foarte! Ideea de mai jos nu e cine știe ce învenție, dar e printre preferatele mele. E fain că o poți pune la pachet și să îl mănânci în parc, unul din lucrurile mele preferate  într-o dumincă dimineață.

Pentru două persoane ai nevoie de:

 • 2 croissant-uri/e?( nu știu care e pluralul)
 • cremă de brânză
 • 4 ouă
 • 2 linguri de ulei
 • sare, piper
 • verdețuri – eu am folosit mărar dar merge și pătrunjel, busuioc, organo proaspăt

Cum se face:

 1. Se taie croisant-ul  pe lungime astfel încăt să se desfacă frumos, dar să nu separi complet cele două părți.
 2. Se unge cu cremă de brănză și se pune piper.
 3. Se bat 2 ouă bine cu sare și piper. Da’ bine!
 4. Se încing cele două linguri de ulei în o tigaie. Se pun ouăle. Se lasă câteva secunde apoi se amestecă în tigaie, dar să se păstreze forma rotundă, să nu faci scrob/papară. Când se face suprafața cam 80% începe să o împăturești în tigaie. Lățimea să nu fie mai mare decât croissant-ul.
 5. Se lasă un minut să se răcească apoi se pune în croissant cu verdețuri pe deasupra. Poftă bună!

See Also

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top