Now Reading
Clătite super pufoase cu smântână

Clătite super pufoase cu smântână

Clătitele cu smântână sunt super simplu de făcut si extraordinar de bune făcute Duminica dimineața.

Eu nu prea fac clătite. Mâncam din plin când eram mica, umplute doar cu zahăr să-mi crănțăne printre dinți. Nu știu de ce, dar aveam oroare de dulceață în clătite. Mi se părea cea mai dezgustătoare umplutură. În schimb,o acceptam pe felia de pâine într-un strat extrem de subțire si fără fructe întregi. Cum spuena mama: mânjită!

Trebuie să recunosc că recent am început să-mi deschid apetitul și pentru dulciuri. Astea se doreau a fi clătite americane pufoase numa’ că eu nu prea am lapte prin casă de obicei. Așa că din poftă și din egală măsură lene le-am făcut cu smântână. Doamne ce bune sunt! Sunt extrem de pufoase și moi. E ca un sufleu însiropat.

Practic faci o bezea din 3 oua și zahăr. Le bați cu mixerul până când spuma devine cât de cât tare dar să nu stea țapănă. Apoi amesteci cu gălbenușurile și făina. Și cu esență de vanilie neapărat.

See Also

Pe deasupra puneți ce vă taie capul, dar recomand din suflet unt și ulei de arțar. Sau ciocolată de casă. Sau fructe și iaurt cu miere. Sau…. cred că ați prins ideea.

Pentru 3 persoane (3 de căciulă) :

 • 3 ouă medii
 • 30-40 gr faina
 • 1 lingurță de esență de vanilie de madagascar (merge si cea normală)
 • 1 lingură de smântână cu vârf cam 20 – 30gr
 • 40gr zahar (să nu folosești zahar pudră)
 • unt
 • 1 strop de oțet
 • sare

Cum se face:

 1. Se separă ouăle.
 2. Gălbenușurile se amestecă bine cu smântâna. Se adaugă făina cernută până când devine o pastă omogenă care curge greu de pe tel. De asta am zis 35-40 de grame. Aici se adaugă și esența de vanilie împreună cu un praf de sare.
 3. Albușurile se amestecă cu mxierul. Se pune un strop de oțet și treptat zaharul până când se formeză o bezea.
 4. Bezeaua se adaigă peste gălbenușurile bătute. Cu o spatulă sau o lingură se încorporează bezeaua. Mișcări ample, de la fund spre suprafață. Nu vrem să spargem bulele de aer din bezea.
 5. Se unge o tigaie cu puțin unt. La foc mic se adaugă compoziția. Se lasă până când face bule pe deasupra. apoi se întorc.
 6. După ce ai scos-o pe ultima pune un cubulet de unt și sirop de artar.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top