Skip to main content

Vara îmi place să mănânc tarte. Nu știu de ce le prefer, dar parcă caldura și o tartă cu salată alături merge de minune. Principiul de tarte tatin este fix de o tartă pe dos. Cea mai cunoscută este cea cu mere, dar astăzi mergem pe praz. E foarte simplă de făcut. Aluatul de foietaj îl iau din comerț ceea ce îți recomand și tie, iar o tigaie de fontă să știi că te ajută mult aici. Singurul lucru la care trebuie să ai grijă e să speli bine prazul că nu știi ce găsești prin el.

 

Ai nevoie de

  • 2 bucati de praz medii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 bucată aluat de foietaj
  • 2 linguri mari de shiro miso (pastă de miso albă)
  • 1/2 linguriță de semințe de fenicul
  • un pumn de parmezan ras 
  • 1 linguriță de zahăr brun
  • 1 lingură de sos de soia
  • 1 gălbenuș de ou

 

Cum se face

  1. Se încălzește cuptorul la 180 de grade mod convecție.
  2. Se taie prazul pe jumătate si se spală bine. Se usucă.
  3. Se pun două linguri de ulei de măsline în tigaie.
  4. Măsurând coarda tigăii de fontă, incepi să tai bucatile de praz astfel încâ să încapă din o parte în alta perfect. Se taie astfel încât să acopere toată tigaia și se asează cu fața în jos. Se dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
  5. Până atunci se face sosul de miso. Se combină miso cu o lingură de apă fierbinte, o linguriță de zahăr, si puțin fenicul zdrobit. Dacă ai sake poți pune si o lingură de sake.
  6. Se taie o foaie de aluat de foietaj cât diametrul tigăii.
  7. Se scoate prazul și se pune mxitura de miso printre bucătelele de praz.
  8. Se acopera bine cu foaia de foietaj. Se împunge cu o furculiță. Se dă cu gălbenuș de ou.

 

 

 

Leave a Reply