Când eram mică nu am gustat măcar urzicile. Acum îmi pare rău, că tocmai ce le-am descoperit si pot spune că sunt net superioare spanacului. Și dacă te pricepi la cules sunt gratis.
Cum fac să nu mă înțepe urzicile
Eu le-am cumpărat de la piață și tot ce a trebuit sa fac e sa le iau si sa le las in-trun bol mare cu apă câteva minute pentru a lăsa toate impuritățile la fund. După care, le-am luat direct din apă, am pus pe un prosop de bucătărie să mai absoarbă apa și după direct în tigaie.
Nu amesteca urzicile crude în omletă
Urzicile trebuie sa fie prăjite bine înainte în ulei sau unt si apoi când devin ușor crocante, adaugi rapid ouăle. Să știi că nu trebuie sa pui musai brânza în interior și dacă nu ai parmezan sau cașcaval poți încerca telemea, sau las-o așa cum e.
Ai nevoie de:
- 2 ouă
- 1 mână de urzici
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui
- 1 cubuleț de unt
- sare, piper
- parmezan sau cascaval
Cum se face:
- Se bat ouăle cu sare și piper. Dacă vrei o omletă mai consistentă, adaugă 3-4 ouă
- Urzicile se lasă într-un bol mare cu apă. După ce se lasă la fund pământul și eventuale codițe de iarba, atunci se pun la uscat pe un prosop de bucătărie
- Se încing în o tigaie o lingură de ulei și jumate de cubuleț de unt. Se prăjesc urzicile la foc mediu cu un praf de sare cam 3-4 minute până când devin crocante.
- Se adaugă restul untului și ouăle
- Parmezanul ras îl pui pe deasupra ca în imaginea de mai jos. Poftă!




