Dacă ai făcut până acum paste cu pesto de busuioc, vei știi să le faci si pe acestea cu pesto de leurdă. Săptămâna trecută am postat deliciosul pesto de leurdă și pătrunjel făcut fix pe gustul meu (nu pre pișcăcios) și folosind nuci pe care le găsești la tot pasul.
Pastele de mai jos le fac atunci când sunt extrem de leneșă și nu vreau să comand. Cu pesto de leurdă, busuioc sau de roșii uscate orice îmi cade la îndemână, metoda este aceiași: în o tigaie încălzești niște pesto pe care îl amesteci cu smântână lichidă și apa în care au fiert pastele; după ce capată o culoare uniformă și o consistență plăcută îneci pastele în el. Bineînțeles totul merge cu parmezan proaspăt ras pe deasupra și cu piper proaspăt măcinat.
Mai jos ai rețeta simplă și vegetariană, dar știi ce merge de minune aici? Bacon prăjit. E vis! Eu am pus niște roșii pe care le-am tras în tigaie, dar poți adaugă telemea, feta, dovlecei, ardei copt orice îți trece prin cap. Poftă!
Pentru o porție de paste cu pesto de leurdă ai nevoie de:
- 80 gr paste uscate
- 2 linguri rase de pesto cu leurdă
- 1 lingura de cremă de brânză sau 1-2 linguri de smântână de gătit
- 30 gr parmezan ras
Cum se face:
- Se încinge o tigaiie și se pun 2 linguri de pesto de leurdă.
- După 30 de secunde se adaugă smântana sau crema de brânză și 3 linguri de apă de la paste.
- Când se omogenizează se trântesc și pastele.
- Poftă bună!


