A venit sezonul leurdei! De anul trecut m-am declarat fanul numărul 1. E și datorita faptului ca eu cam pun usturoi cam în tot ce apuc. Și ca să fiu o mătușă completă pot continua fără grijă cu afirmația: SI DE ASTA NU AM MAI RĂCIT DE ANI DE ZILE.
Pesto de leurdă am tot încercat, dar de fiecare dată mi se parea ca avea un gust mult prea intens și ierbos. Anul ăsta m-am pus pe treabă și am am mai adugat ingrediente de prin frigider, și dupa câteva ratări cred că am găsit un echilibru mai ales pe gustul meu. Un pci de pătrunjel echilibrează toată ecuația și ami tae din gustul pregnant de iarbă. Îmi pae rău sa zic, da’ chiar așa are gustul mai ales când o dai la blender și începe să se intensifice toată aroma.
Dacă vrei și mai multă aromă poți să mai adaugi și alte ierburi cum ar fi busuioc sau să folosești ulei de măsline extravirgin.
Pentru un borcănel de pesto cu leurdă ai nevoie de:
- 2-3 legături de leurdă aproximativ 80-100 gr
- 100 gr de nuci coapte
- 60 ml ulei de floarea soarelui
- 1 legătură de pătrunjel
- 50 gr parmezan – (opțional)
- zeamă de la jumătate de lămâie
- sare
Cum se face:
- Într-un procesor se pune leurda și pătrunjelul și se mărunțește.
- Se adaugă sare, nuci și dupa treptat uleiul de floarea soarelui.
- Adaugă o lingură de zeamă de lămâie, amestecă și gustă. Adaugă dacă mai trebuie
- Pune-l într-un borcanel și înfulecă!
