Skip to main content

De când am citit cartea Annei von Bremen „Arta bucatariei sovietice” privesc cu alți ochi bucătăria rusească. Am început timid cu această salată pentru care am o mică obsesie acum. O fac cam de două, trei ori pe săptămână. Morcovii ăștia cu coriandru sunt tot ce ai nevoie după un maraton de salată beouf, friptură și ouă. Parol!

Salata asta are și ceapă prăjită. Nu te gândi la ceapa crocantă pe care o puneau bunicii în pireuri (da da, in Moldova e PIREU). O ceapă translucentă și dulce care merge de minune cu iuțeala coriandrului și a usturoiului. Dacă nu ai timp să lași salata la frigider, recoamnd ca să dai morcovul prin răzătoarea mică.

Ai nevoie de:

  • 4 morcovi medii/mari
  • 1 ceapă galbenă medie
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 lingurință rasă de coriandru măcinat
  • ulei de floarea soarelui
  • oțet
  • sare, piper

Cum se face:

  1. Se rad morcovii grosier (cele mai mari găuri de pe răzătoare).
  2. Ceapa se toacă mărunt și se prăjește în 2, 3 linguri de ulei la foc mic. Ea nu trebuie să capete culoare ci doar să se înmoaie, cam 5 minute maxim.
  3. Ceapa fierbinte se toarnă peste morcovii rași.
  4. Se adaugă usturoiul pisat, 1 linguriță de coriandru și 1 lingură de oțet. Se potrivește de sare și piper.
  5. După ce se amestecă bine se gustă și se mai adugă ulei dacă este necesar.
  6. Las-o peste noapte la frigider. Poftă bună să ai!

Leave a Reply