Skip to main content

Eu sunt absolut îndrăgostită de rețeta asta. Iubesc vinetele, dar preferatele mele de când eram mică erau cele coapte proaspăt scoase de pe flacără și decojite. Nu zic, salata de vinete e bună, dar trebuie să încerci să mănânci și o vânăta coaptă mai ales în combinația asta. Textura e divină și aroma e acolo.

Singurul lucru esențial este ca vânăta să nu fie plină de semințe sau amară. Nu vei găsi nici o plăcere în rețeta asta iar cu fiecare gură o să ți se pară și mai oribilă. Serios.

Cât despre coptul vinetei nu e mare filozofie, cu siguranță ai văzut-o pe mama ta facând asta. Flacară deschisă, pui vânăta pe argaz, o întorci de 2, 3 ori până când este toata moale.  S-ar putea ca vinetele să lase zeama e ok. Nu uita să îți pui niște hârtie de staniol pe argaz, daca nu vrei mizerie. După ce ai scos-o învelește-o în niște hârtie de copt pentru 2 – 5 minute. Se va curăța mai ușor. Daca ai grill la aragaz, și mai bine.  O pui direct sub flacară.

Ai nevoie de:

  • o vânăta tare, medie
  • 2 linguri de iaurt grecesc
  • sare, piper
  • ulei de măsline (eu prefer extravirgin)
  • verdețuri
  • 1 cățel de usturoi – opțional

Cum se face:

  1. Se întinde iaurtul grecesc pe o farfurie. Poti să îl amesteci cu un vârf de usturoi pisat (un vârf nu mai mult)
  2. Vânăta copată curățată se lasa 1 -2 minute la scurs. Se pune în farfruie.
  3. Se stropeste cu ulei de masline, sare piper și niște pătrunjel. Poftă bună să ai!

Leave a Reply