Skip to main content

Inspirația a venit din una din cărțile lui Jamie Oliver și mi se pare perfectă pentru un prânz lejer. Partea cea mai bună e că merge de minune când ai mai mulți invitați la masă. Crowd pleaser. Și… durează cam 20 de minute toata treaba. Hai să spunem 30 dacă chiar o faci pentru 8 persoane. Și este super gustoasă! Așa că dacă ți-e poftă de niște couscous, pui sau arome grecești trebuie să încerci rețeta asta.

Ceea ce este foarte important este să găsești couscous fin și să nu iei pastele alea micuțe pe care scrie couscous. Aia e cu totul altceva. Dacă mazărea e congelată  o poți pune în apă clocotită cam un minut.

Pentru două personae ai nevoie de:

  • 200gr couscous
  • 1 piept de pui
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă rosie
  • 1 mână de mazăre
  • 3-4 linguri de iaurt
  • 1 lămâie
  • 1 castravete
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță nucșoară
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 linguriță de oregano
  • ½ lingurință scorțișoară
  • sare, piper

Instrucțiuni:

  1. Se pune couscous-ul într-un bol și se adugă apă fierbinte cât să îl acopere cu un deget. Se lasă până când se absoarbe toată apa.
  2. Se bate puiul ca pentru șnițel. Apoi se unge bine cu un mix de nucșoară, scorțișoară, oregano, sare și piper. Se pune pe grill cam 5 minute pe fiecare parte dacă l-ai batut subțire. De nu ai grill merge și în tigaie cu niște ulei.
  3. Se rade castravetele și apoi se strange în pumn pentru a lăsa toată apa. Se amestecă în iaurt împreună cu o linguriță de coajă rasă de lămâie, sare piper și busuioc uscat.
  4. Se taie ardeiul gras și ceapa și se amestecă cu couscos-ul. Se stropește cu lămăie, ulei de măsline, sare și piper. Se pune și mazărea și se amestecă.
  5. Se pune sosul alături și puiul tăiat bucăți în couscous. Poftă bună sa aveți!

 

 

Leave a Reply