Poate titlul nu ii face dreptate, dar dacă îți palce paella trebuie sa încerci și asta. Seamană oarecum cu ea, numa’ că e fără șofran, cu orez basmati și fructe de mare congelate. Eu am adăugat și surimi, având în vedere că se comportă foarte bine gătit. Și are sos de roșii din plin. Trebuie neaparat să o încerci, mai ales că majoritatea ingredientelor le găsești în magazinele mari.
Dacă cumva nu ai roșii cuburi la conservă, și nici nu ai chef să decojești rosii poți adăuga 2 lingurițe de pastă concentrată de tomate. Cât despre fructele de mare, eu am găsit un mix bun la Lidl. Nu l-am decongelat doar l-am trecut printr-un jet de apă rece ca se desprindă. Partea cea mai bună e că se menține la frigider la fel de gustoasă cam o zi.
Pentru 4 -5 porții ai nevoie de:
- 1 cană de orez basmati
- 1 cubuleț de supă de pui sau legume
- 1 ceapă medie
- 3 căței de usturoi
- 2 morcovi medii
- 1 mână de mazăre congelata
- 2 linguri cu vârf de roșii tocate la conservă
- 300 gr fructe de mare congelate + 10 surimi
- 2 linguri de ulei
- 1 lingurițp de cimbru uscat
- sare, piper
- lămâie
Instrucțiuni:
- Se taie ceapa mărunt și se călește împreună cu usturoiul pisat la foc mic.
- Când ceapa devine translucidă se adaugă morcovul tăiat fâșii sau cuburi. Se prăjește un minut.
- Se adaugă roșiile cuburi, sare, piper și cimbru uscat; se amestecă. Se lasă cam 30 de secunde.
- Se adugă cana de orez și se amestecă maxim 1 minut.
- Cubulețul de supă se dizolvă in 2 căni jumătate de apă clocotită. Se adaugă supa și se lasă la fiert cam 20 de minute maxim, până când aproape tot lichidul se absorbe. Dacă acoperi oala, pune doar 2 căni de apă.
- În ultimele 5- 10 minute când mai este puțin lichid, pune fructele congelate, surimi și mazărea congelată. Acoperă.
- Stropește din plin cu lămâie, potrivește de sare și poftă bună să ai.