Skip to main content

Salata asta nu poate fi o masă principală decât dacă nu o  ajuți puțin cu niște brânză, carne sau ceva boabe pentru a o face mai consistentă. În schimb, ca garnitură sau ca un simplu snack dimineața este super bună. Îmi aduce aminte de zile de vară și oarecum de clasica salată pe care o mâncam când eram mică și pentru care mă băteam cu tatăl meu. Nu te puteai bucura de ea daca mâncai cu noi, pentru că în aproximativ două minute era gata. Salată cu pâine, gustul autentic al prânzului de vară.

Dar revenind la cratițele noastre. Acum, asta fiind început de noiembrie, încă mai găsești prin magazine ridichi și ceapă verde, așa că nu ai nici o scuză să nu o încerci. Și eu cred că sunt arome bine venite pentru cei cu gandul la vară.

Pentru un castronel ca cel din imagine ai nevoie de:

  • valeriană cam o mână serioasă
  • 2 cepe verzi
  • 2-3 ridichi
  • 1 castravete mediu
  • o lingură de semințe
  • 1-2 linguri de ulei
  • 1 linguriță de oțet (preferabil de mere)
  • sare, piper

Instrucțiuni:

  1. Se ia ceapa și se taie feliuțe, dar oblic.
  2. Într-o tigaie se pun la prăjit semințele pentru 1-2 minute.
  3. Castravetele se taie feliute subtiri, la fel si ridichile.
  4. Se pun toate într-un castron împreună cu valeriana, se amestecă și se potrivesc de sare, piper, ulei și oțet.
  5. Poftă bună să aveți!

 

Leave a Reply