Știu că „salată de ouă” sună un pic a rețetă veche, preferata bunicii tale, și tot ce presupune sunt niște ouă fierte atât de mult încât gălbenușul a căpătat o culoare verzuie, pe care apoi le îneci în maioneză. Dar, ca de obicei, te rog să ai încredere în mine și să faci salata asta într-o duminică dimineță. Este oarecum destul de rapidă de făcut și atât de plină de arome încât va părea un răsfăț. Parol! Eu efectiv o pun pe o pâine prăjită bine și o servesc alături de niște castraveți cu sare. Este demential.
Cât despre muștar eu am folosit cel de tarhon dăruit de Ildiko. Ală care trebuie să îl ai. Și nu, nu este un post sponsorizat, dacă asta te întrebi. Dar o variantă la fel de delicioasă iese și cu muștar cu hrean.
Pentru două persoane ai nevoie de:
- 4 ouă
- 1 linguriță cu vârf de maioneză
- 1 lingură de iaurt
- 1 lingură de muștar
- patrunjel și mărar
- sare și piper din belșug
Instrucțini:
- Se fierb ouăle 6 minute (de când incepe să fiarba apa)
- Se decojesc și se taie in sferturi, iar sferturile în jumătăți.
- Se pun într-un bol alături de mărarul și pătrunjelul tăiat mărunt. Se adaugă maioneza, iaurtul și muștarul alături de sare și piper.
- Se amestecă încet cu o lingură, și nu de foarte multe ori.
- Se servește călduță (preferata mea) sau rece!
Su eu as prefera-o tot calduta, cred ca la aceasta temperatura aromele sunt mai puternice si s-ar potrivi de minune.
Voi incerca aceasta salata, multumesc pentru reteta!