Skip to main content

Orezul indian cu merioșoare este o garnitură plină de arome ce merge de minune lângă un curry sau un grătar. Dacă vrei o cină ușoară merge și simplu, poate cu niște sos de iaurt pe deasupra. Singurul lucru la care trebuie să ai grijă dacă vrei ca rețeta asta să fie delicioasă este orezul. În primul rând trebuie să iei un orez cu bob lung. Preferabil ar fi basmati, dar nu e musai. Bobul trebuie sa fie lung, Nu te lua după ce scrie pe pungă.. Apoi, trebuie să nu îl faci terci când îl fierbi. Îl pui în apă și îl fierbi la foc mic, gustând din când în când. Bobul trebuie să fie ferm dar nu tare. El trebuie să își păstreze forma inițială fără să pară a se dezintegra. Acum, ia cratița și treci la treabă.

Cât despre merișoare am început să le găsesc prin majoritatea magazinelor și aprozarelor. Nu sunt scumpe și sunt tare bune în cămară. Faci un sos de minune din ele doar cu niște apa, oțet si încă două ingrediente. Dar despre asta vă spun în curând,

Pentru o granitură ce satură două persoane ai nevoie de:

  • jumătate de cană de orez cu bob lung
  • 1/2 linguriță de tumeric (curcuma)
  • 1/2 linguriță de chimen
  • 1/2 linguriță de scortișoară
  • 1/2 lingurită de coriandru măcinat
  • o mână de migdale
  • o mână de merișoare uscate
  • o ceapă micp
  • ulei, sare

Instrucțiuni:

  1. Se fierbe orezul în apă sărata cu tumeric pentru 15 minute, 20 sau cât scrie pe pachet. Când este gata, se strecoară și se lasă să aburească în sită pentru a mai pierde din lichid.
  2. Se încing 2 linguri de ulei de floarea soarelui în tigaie. Se adugă ceapa tăiată peștisori și se prâjește la foc mediu până când capătă o culoare maronie și o crustă la margini.
  3. Se adaugă chimenul, scortișoara și coriandrul și se amestecă viguros pentru 1 minut.
  4. Se adaugă orezul împreună cu migdalele taiate cu cuțitul și merișoarele. Se amestecă bine și se servește. Poftă bună să aveți!

 

 

Leave a Reply