Piureul ăsta de morcovi e atâta de bun, încât o să te întrebi cum de nu l-ai făcut până acuma, având în vedere că morcovul este din abundență cam în orice sezon. Și să nu mai vorbim de preț care este unul super avantajos. Cu ce l-ai putea servi? Pff orice, însă merge tare bine cu puiul. Eu l-am servit alături de un pui întreg la cuptor. Dar cred că și alături de un cotlet merge numai bine. E cremos și super aromat.
Ai nevoie de:
- 3-4 morcovi medii
- 1 linguriță de cimbru uscat
- 1 cubuleț de unt (cam o linguriță cu vârf)
- 1 cățel de usturoi (opțional)
- sare
Instrucțiuni:
- Morcovii se spală, curăță și se taie rondele.
- Împreună cu cățelul de usturoi întreg se pun la fiert în apă cât să îi acopere pentru 15 minute, sau până când înfingi ușor furculița în ei.
- Se scurg și se păstrează un pahar (200 ml) din apa în care au fiert.
- Se pun intr-un blender alături de jumătate din paharul de apă și unt, și se fac piure. Se mai adaugă apa până cand ajunge la consistența dorită. Poftă s’aveți!
Ah și încă o chestie tare: pentru un plus de aromă se pot fierbe în supă de pui sau de legume.