Skip to main content

Piureul ăsta de morcovi e atâta de bun, încât o să te întrebi cum de nu l-ai făcut până acuma, având în vedere că morcovul este din abundență cam în orice sezon. Și să nu mai vorbim de preț care este unul super avantajos. Cu ce l-ai putea servi? Pff orice, însă merge tare bine cu puiul.  Eu l-am servit alături de un pui întreg la cuptor. Dar cred că și alături de un cotlet merge numai bine. E cremos și super aromat.

Ai nevoie de:

  • 3-4 morcovi medii
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1 cubuleț de unt (cam o linguriță cu vârf)
  •  1 cățel de usturoi (opțional)
  • sare

Instrucțiuni:

  1. Morcovii se spală, curăță și se taie rondele.
  2. Împreună cu cățelul de usturoi întreg se pun la fiert în apă cât să îi acopere pentru 15 minute, sau până când înfingi ușor furculița în ei.
  3. Se scurg și se păstrează un pahar (200 ml) din apa în care au fiert.
  4. Se pun intr-un blender alături de jumătate din paharul de apă și unt, și se fac piure. Se mai adaugă apa până cand ajunge la consistența dorită. Poftă s’aveți!

Ah și încă o chestie tare: pentru un plus de aromă se pot fierbe în supă de pui sau de legume.

Leave a Reply