Skip to main content

Ni s-a prins de mâna, în timp ce făceam cuparaturile săptămânale, o plasă de midii proaspete. Cu nostaligia mării în gând, repede am ajuns acasă şi le-am pregătit. Să ştiţi că nu sunt tare scumpe, şi un kilogram satură două persoane (10 lei kg.) Din păcate nu am fost destul de inspiraţi să luăm şi pătrunjel.
Curăţarea lor se face cu un burete de sârmă, şi eventual cu un cuţit dacă au nişte „pietre” pe ele. Scoica trebuie să fie închisă. Dacă nu este, izbiţi-o de chiuveta sau loviţi-o usor cu un cuţit. Ea ar trebui să se închidă. Procesul nu va fi instant, însă uşor observabil. Dacă nu se întâmplă acest lucru, va trebui să o aruncaţi. Nu uitaţi să trageţi de firul ce atârnă(dacă este cazul) înspre partea de jos a cochiliei (unde sunt sudate părţile)  După care ai nevoie doar de 6 – 7 minuute pentru a le găti.

Un cuplu are nevoie de:

  • 1kg midii
  • 2 roşii
  • 1/2 cană vin alb
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 cepe
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • lămâie
  • 1 lingură de unt sau 2 de ulei

 Instrucțiuni:

  1. O tigaie mare sau o oală se pune pe foc împreună cu untul şi ceapa tăiată mărunt.
  2. Se lasă cam 2-3 minute pana cand se înmoaie ceapa. Se adaugă usturoiul pisat cu rosile tăiate cubuleţe şi se amestecă.
  3. Se potrivesc de sare, piper şi se adaugă vinul. Când dă totul în clocot se adaugă midiile şi se acoperă cu un capac.
  4. După 2 minute se ridică capacul se amestecă, se adaugă pătrunjelul şi se mai lasă încă vre-un minut/două până când toate midiile sunt deschise. Dacă sunt midii închise ermetic vor trebui aruncate. Se servesc stropite cu zeamă de lămâie. Poftă bună!

Leave a Reply