Skip to main content

Făcută faimoasă de filmul ce îi poartă numele, să știi că nu se dezminte. Atât de simplă, și de gustoasă, perfectă pentru o cină ușoară. Rezistă bine la frigider, și folosește și legume de sezon! Recomand să folosiți zucchini în loc de dovlecel, deoarece este mai puțin apos. Eu spre exemplu am folosit de ambele feluri și a ieșit superb. Și pentru un plus de gust, înlocuiește ardeiul gras proaspăt cu cel copt.

 Ai nevoie de:

  •  1 morcov mediu
  •  2 roșii
  •  1 conservă de roșii tăiate cuburi
  •  1 ceapă medie
  •  2 căței de usturoi
  •  1 ardei gras
  •  1 vânată medie
  •  1 dovlecel
  •  1 linguriță de zahăr
  •  4 linguri de ulei de măsline
  •  sare, piper
  •  maghiran, rozmarin, cimbru, oregano

 Instrucțiuni:

  1.  Într-o tigaie se încinge bine uleiul și se adaugă ceapa tăiată mărunt împreună cu usturoiul. Se adaugă ardeiul gras și morcovul tăiat cubulețe. Se lasă la călit câteva minute.
  2. Se adaugă conserva de roșii, împreună cu jumătate de cană de apă. Se adaugă o linguriță de zahăr, sare piper și condimentele uscate ~ cam un sfert de linguriță din fiecare. Se lasă la foc mic, cam 20 de minute.
  3.  Între timp, se feliază dovleceii, rosiile și vânata.
  4.  După ce a fiert sosul, se da prin blender și se pune la baza unui vas.
  5.  Se ia o felie de vânată, una de dovlecel si de  roșie și începe să se așeze în ordinea aceasta. Se stropește la sfârșit cu ulei de măsline – cam o lingură două și se condimentează cu sare, piper și cimbru. Se acoperă cu o folie și se da la cuptor pentru 30 de minute.  Poftă bună!

 

 

Leave a Reply