Now Reading
Vinete cu miere și sare

Vinete cu miere și sare

Vinete cu miere și sare. Pe cât de simplu sună pe atât de ușor sunt de făcut. Trebuie să recunosc că ideea asta absolut genială în simplitatea ei nu mi-a venit așa de pe o zi pe alta. Prima oară le-am încercat la Cafe12 în Londra, acolo unde Andrei face minunății în fiecare zi. Despre toată energia acelui loc și experiența inedită pe care am avut-o vă voi scrie într-un post viitor.

Ca să îți iasă aceste vinete absolut delicioase ai nevoie de câteva tipsuri. După cum știm vânăta nu este cea mai ușoară legumă de gătit având în vedere că dacă nu te îngrijești de ea o să îți iasă o legumă uscată fără suflet.

Feliile, care nu trebuie să fie prea groase, le ungem cu ulei pe ambele părti. Unse, nu înbibate. La fel de esențial este să ai o tigaie bună și un foc mic. După ce le așezi frumos în tigaie astepti cam cateva minute. Daca se usuca tare adaugă o lingură de ulei pe lângă ele și învârte tigaia. Durează cam 5-10 minute să prindă puțină culoare.

După ce le întorci din nou trebuie să ai grijă să nu se usuce. Poți aduga vreo 3-4 linguri de apă. Le vei lăsa tot cam 5 minute, dar acum le mai apeși cu o spatulă din când în când. Ele trebuie să fie zemoase. La fel trebuie să ai grijă și cu mierea să nu îți fie mâna prea darnică.

See Also

Ai nevoie de:

  • 1 vanată
  • 2 -3 ulei (poți folosi si ulei de măsline extravirgin)
  • sare
  • 1 linguriță de miere

Cum se face:

  1. Se taie vânăta și se unge cu ulei pe ambele părți.
  2. Se încinge o tigaie unsă cu ulei și se pun feliile de vânăta la foc mic.
  3. Dupa 5-10 minute se întorc. Dacă e prea uscată tigaia se adaugă o lingură de ulei în jur. Dupa ce se întorc se poate aduga si 3-4 linguri de apă.
  4. Se scot și se pune puțină miere pe deasupra și sare din plin!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top