Now Reading
Upgrade your fries: cartofi wedges

Upgrade your fries: cartofi wedges

Cartofi wedges prajiti
 Trebuie să recunoaștem că în ultimul timp, cartofii prăjiți s-au transformat într-un subiect de-a dreptul tabu. Cu toții îi înfulecăm în miez de noapte, simpli, cu usturoi pe deasupra sau îndesați într-o shaworma rece. Dacă avem peste 10 moduri în care putem eleva un banal dovlecel, ar fi păcat să uităm de comoara copilăriei, această masă așteptată,pe care o primeai mai ales la bunici.
 Mai jos ai o idee, prima din serie, cum să aduci un pic la viață cartofii prăjiți. Având în vedere că suntem în plin sezon, am folosit cartofi noi pe care nu i-am decojit, și i-am tăiat wedges. Dar pentru rețeta de mai jos recomand cei albi.

 Pentru o famile ai nevoie de:

  •  1kg cartofi
  •  500ml ulei
  •  sare

Instrucțiuni:

  1.  Se curată și se taie cartofii. Se spală bine în apa rece, cam un minut.
  2. Se pun pe un prosop curat și se tamponează bine, bine.
  3. Într-un ceaun, tigaie încăpătoare, sau wok se pune uleiul și se lasă la încins la foc mediu (spre mic). După 5 minute se adaugă cartofii (în ture) și se lasă cam 6 minute la prăjit până când se fac ușor aurii dar nu își schimbă culoarea.
  4. Se scot pe un prosop de hârtie și se absoarbe tot uleiul și se lasă cam 5-10 minute.
  5.  Tigaia se pune pe foc mare și cartofii se mai prăjesc odată pentru 3-4 minute, sau până când căpăta o culoare auriu – maronie. Poftă bună!
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top