Now Reading
Upgrade your fries: Italian way

Cartofii ăștia prăjiți sunt un fel de upgrade la cei înecați cu ketchup. Cu toții i-am mâncat, mai ales când eram mici. Țin minte că eu și fratemiu’ ne faceam un munte de cartofi și apoi turnam ketchup Regal, ală dulce tare și ne îndopam cu un colț de pâine proaspată. Dar dacă vrei ceva la fel de satisfăcător trebuie să îi incerci pe ăștia.  Știu că în poze cartofii mei prăjiți par un pic

Să știi că nu e o mare filozofie, sunt cartofi prăjiți cu sos ragu făcut din carne de porc și roșii aromat. După ce îi așezi frumos în farfurie îi înveselești cu ceva  pătrunjel și nelipsita mozzarella.  La ce trebuie să fii atent sunt cantitățile. Sosul trebuie să fie foarte redus ca să nu înmoaie cartofii prăjiți. Să nu fii prea darnic cu el, că va ieși un maglavais. La fel de reținut trebuie să fii și cu mozzarella; și când zic puțină maioneză mă refer la câteva picături pe ici pe colo.  Ingredientul important este pătrunjelul. Ai nevoie de el pentru a da prospețime. Dacă nu ai, pune niște busuioc; ar merge de minune.

Cea mai bună parte e că poți face mai mult sos ragu și să îl păstrezi în frigider. Va deveni mai aromat după o zi, și îl poți folosi în a face niște paste delicioase.

Pentru cam 2  porții ai nevoie de:

 • 4-6 cartofii medii albi
 • 250 – 500 ml  ulei (depinde de oala în care îi prăjești)
 • sos ragu – facut după rețeta de aici 
 • 50- 75 grame de mozzarella
 • o mână de pătrunjel
 • 1 lingură cu vârf de maioneză
 • ardei iute (opțional)
 • sare, piper

Cum se face:

 1. Se face sosul ragu conform rețetei de aici. Nu îl vei face ca sosul pentru paste, el trebuie lăsat puțin mai mult pentru a se îngroșa.
 2. Cartofii se taie batonașe, dar nu foarte subțiri. Se prăjesc in ulei. Dacă vrei să îți iasă crocanți, încearcă să îi prăjești de două ori. Am explicat cum chiar aici.
 3. Se întind cartofii și se presoară cu sare și piper. Nu foarte mult.
 4. Se adugă cam 2  linguri de sos. Se pune mozzarella  peste ei, și din loc în loc maioneză. Se presoară totul cu pătrunjel și ardei iute. Poftă bună!

See Also

 

Scroll To Top