Now Reading
Upgrade your fries: Radăcină de pătrunjel crocantă cu curry

Radăcina de pătrunjel o găsești cam prin toate piețele și cu un pic de noroc și în supermarketuri. Și ghici ce: nu se pune numai în ciorbe. Știi cum sunt cartofii prajiți, nu? Ei bine astea sunt mai dulci și cu un ușor iz de pătrunjel. Nici să nu te gândești la gustul ală puternic. Eu zic cel mai bine să îi încerci că nu e așa de greu și o să te convingi singur(ă) că gustul e super. Ah și rețeta asta e bună dacă încerci să reduci carbohidrații.

Ai nevoie de:

  • 4 rădăcini de pătrunjel medii
  • 5-6 linguri de amidon de porumb
  • sare
  • ulei pentru prăjit
  • curry (opțional)

Instrucțiuni:

  1. Se spală și se curăță rădăcinile de pătrunjel, apoi se taie bastonașe – ca și pentru cartofi prăjiți. Să nu le faci subțiri că se vor usca.
  2. Se amestecă amidonul cu 6 linguri de apă. Dacă pasta iese prea groasă mai adaugă 1-2 linguri. Ceea ce dorești să obții este o pastă subțire, dar nu apoasă care să învelească radăcina de pătrunjel
  3. Se încălzește uleiul si se prăjesc în baie de ulei pentru 3 4 minute. Ei trebuie să devină ușor aurii.
  4. Se pun pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei și se presoară curry. Să aveți poftă!

Motivul pentru care dăm rădăcina prin acel amestec este ca să nu absoarbă ulei. Vezi tu, cartofii ies așa crocanți și buni din cauza amidonului din ei. Dacă nu ai folosi amion, te-ai trezi cu niște betișoare moi îmbibate în ulei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top