loading

Tofu prăjit cu sos de soiaPosted by On

Dacă nu ai încercat tofu pana acum, îti recomand să începi cu rețeta asta. Este foarte foarte simplu, și ai nevie doar de o mână de ingrediente. Da stiu, nu este carne dar crede-mă dar este atât de gustoasă. Are aroma classica a restaurantelor chinezești și gustul ala rotund de sărat și ușor dulceag. Dacă ai încercat tofu și nu îți place, este probabil, nu garantez, ca rețeta asta să îți schimbe părerea.

Dacă nu vreți să îl servești ca fel principal, să știi că merge foarte bine ca și garnitură, fiind foarte populară în Coreea. Cel mai fain? Îl poți lua la pachet, este bun reîncălzit. Eu am folosit dulceață de ardei iute, dar merge și mierea la fel de bine sau chiar zahărul.

Pentru un fel principal pentru o persoană ai nevoie de:

  • 200 gr tofu
  • 2 linguri de soia
  • 1 linguriță de miere/zahăr/dulceată de ardei iute
  • 1 linguriță de oțet de mere
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapă verde
  • 2 linguri de ulei

Instrucțuni:

  1. Se taie tofu felii subțiri.
  2. Se încing 2 linguri de ulei și se prăjește tofu până când devine auriu. Cam 1 minut, 2 pe fiecare parte
  3. Se scoate tofu și se pune pe o farfruie.
  4. Se pune cățelul de usturoi pisat și se prăjește cam 30 de secunde.
  5. Se adaugaă sosul de soia și mierea și se amestecă. Se poate adauga si o lingură de apă.
  6. Se lasă pe foc până când scade puțin, cam un minut.
  7. Se pune sosul peste toufu, se decorează cu ceapă și susan (dacă vrei) și cam asta e. Pofta buna!

 

PrincipaleVegetarian

asiaticsos soiatofu

4 Comments

    • Cu placere! Inca nu l-am incercat pe acela, dar ma voi uita dupa el.

  • Nu mi a ieșit bun , oare am greșit ceva? Am mâncat la restaurant tofu cu soia ca era groase sos , voiam sa fac la fel dar nu reușesc , poți sa îmi explici va rog ..

    • Salut!

      In primul rand trebuie folosit un sos de soia bun. Il recomand pe cel de la kikoman sau heinz pe care le gasesti in majoritatea magazinelor. Le-am incercat si pe cel de la Maxim, de la Taotao si chiar si pe cel din lidl. Daca vrei sa iti iasa sosul grosut asa sa inveleasca tofu, dizolva o lingurita de amidon de proumb in apa rece si amesteco cu sosul de soia. La cald sosul se va ingrosa, si nu va avea gust de faina. Deasemenea, lasa tofu sa prinda culoare sa prinda o crusta crocanta, iar sosul il adaugi la sfarsit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *