loading

Supă cremă de morcovi cu portocalăPosted by On

Supa de morcov cu portocala

Cum se încălzește vremea, cum parcă ne schimbăm și gusturile. Știu că morcovul și portocala nu este tocmai cea mai des întâlnită combinație, dar trebuie să o încerci. Vei fi foarte surprins(ă)! Portocala complementează morcovul, și rezultatul este o supă foarte racoroasă.Este bună și servită la temperatura camerei și te asigur că nu vei sta mult în bucătărie.

 Pentru 4 porții sănătoase ai nevoie de:

  •  4 morcovi mari
  •  1 ceapă
  •  1 cățel de usturoi
  •  1 l supă de pui sau legume – eu am folosit cuburi instant
  •  sucul de la o portocală
  •  1 linguriță tarhon
  •  2 linguri de ulei
  •  sare – după gust

Instrucțiuni:

  1.  Se taie mărunțel ceapa și usturoiul, și se călesc în ulei. Una două se pun și morcovii cubulețe. Cu cât sunt  tăiați mai mici, cu atât fierb mai repede.
  2.  După 2, 3 minuțele în care ai învârtit bine,  se adaugă supa de pui, sucul de portocală și tarhonul, și se lasă să fiarbă. Se gustă și  potrivește de sare dacă este nevoie.
  3.   După 20-30 de minute, se pasează totul într-un blender. Eu am servit-o cu bucățele de telemea de vacă, piper negru alături de pâine prăjită cu pasta de masline.  Să ai poftă!

Dacă nu ai tarhon, merge la fel de bine cu busuioc, sau un mix de busuioc și oregano. Cuburile instant au multă sare, așa că gustă supa iniante!

 

SupeVegetarian

supavegetarian

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *