loading

Stir-fry de porc vietnamiezPosted by On

Până acum un an eu nu eram mare fană porc. Înafară de costițe și bacon, care să fim serioși cum s-ar putea să nu îți placă, experiențele mele culinare au implicat cefe uscate pe grătar și fleici grase. Ah .. și să nici nu pomenim de sarmale. Copilăria mea a fost marcată de ardeii umpluți făcuți de mama atât de des… încât combinația de carne tocată cu smântână nu mă prea încântă.

Nu am fost deloc curioasă să experimentez cu acest tip de carne, dar și când am început. Vai vai vai! Pot spune acum ca porcul chiar este printre preferatele mele. Poate nu atât de versatil ca puiul, ce-i drept, dar are o aromă super.

Pentru două persoane ai nevoie de:

  • 400 gr de carne tocată de porc
  • 1 lingură de sos de soia
  • 1 lingură de sos de pește
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie  (o felie stoarsă)
  • 1 lingruiță zahăr
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 1 bucată de ghimbir – 2cm
  • 1 lingruă de ulei

Instrucțiuni:

  1. Se pune carnea într-o tigaie la prăjit.
  2. Se lasă până când devine ușor crocantă și începe să capete o culoare aurie. Se va lipi ușor de tigaie. E bine.
  3. Se adugă usturoiul pisat, ghimbirul ras și lingurița de zahăr și se va lăsa un minut.
  4. Se adugă sosul de soia, pește și se învârte cam 30 de secunde.
  5. Poftă bună!

Dacă vrei un plus de gust poți pune niște alune sau ceapă verde. Iese super bun.

Principale

asiaticorezporc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *