Now Reading
Spaghete cu creveți și roșii cherry

Spaghete cu creveți și roșii cherry

Mănânc foarte des pastele astea, în mare parte că sunt gustoase și they feel like a treat. Merg și de minune la pachețel având în vedere că se comportă bine la microunde. E una din acele idei, no fuss, no mess, care deși nu implică mult efort din partea ta să știi că ies absolut delicioase.

Cât despre creveți să nu îi iei pe cei mai micuți și sfrijiți că nu prea vei întelege nimic din pastele astea. Ăia merg tare bine în sos alb, când trebuie aromatizat, dar să știi că în rețeta asta vor fi cam degeaba. Ia niște creveți medii spre mari; cei de la Nero chiar au un preț avantajos. Îi găsesști prin carrefour. Mai erau și la Lidl creveți întregi care aratau chiar bine și în jur de 20 de lei pentru cam 250 de grame. Cu siguranță niște creveți proaspeți fac diferența, dar nu-s ușor de găsit. Untul când se pune de la început va căpăta o culoare maronie, și un gust aparte. Îl găsești sub denumirea de unt maroniu sau “brown butter”.  Dacă nu ești fa, ăncepe cu niște ulei și adaugă untul cînd adaugi și creveții.

Ca un tips, eu uneori nu decongelez creveții. Îi pun la început în tigaie, îi lăs până se încălzesc ușor, apoi scurg apa rămasă și pe ei îi pun într-un castronel.

 

See Also

Pentru două persoane ai nevoie de:

 • 160 grame de spaghete
 • 4 căței de usturoi tăiați mărunt
 • o lingură cu vîrf de unt – aproximativ 50 grame
 • creveți congelati cam 6-8 de persoană
 • o legătură de pătrunjel
 • sare, piper

Cum se face:

 1. Se pun pastele la fiert în apă cu sare, după cum scrie pe ambalaj,
 2. Într-o tigaie se încinge untul până când face spumă.
 3. Se adaugă usturoiul tăiat marunt si roșile tăiate pe juamte și se prăjește la foc mic, având grijă ca usturoiul să nu capete culoare, cam 1-2 minute. Roșiile trebuie să se inmoaie.
 4. Se adaugă creveții decongelați și se amesecă cam maxim 1 minut.
 5. Se adugă pastele și pătrunjelul. Se macină piper din plin și se înfulecă cu poftă!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top