Now Reading
Sos iute de iaurt cu eros pișta sau super sos cu doar 2 ingrediente

Asta clar nu se încadreaza la rețetă, e mai mult o idee. Eu consider că este absolut necesar ca orice om să aibă o cutie de pasta de ardei iute în frigider. Te ține extraordinar de mult și în al doilea rând devine extraordinar de trebuincioasă când vrei să dai mai multă aromă sau nu știi ce să mânânci.

Dipul ăsta l-am folosit prima oară pentru platoul mexican, dar se poate încadra în genul de sos bun la toate. Nu știi ce să pui în fajitas? Sos de iaurt picant ! Nu ai maioneză în care să îți înmoi cartofii ăia prăjiți ai naibii de buni? Sos de iaurt picant! Ce? Trebuie să ții o dietă și puiul tau la grătar e cam fad? Sos de iaurt picant!

De când m-am mutat la Cluj tot am auzit de eros pișta sau Erős Pista de am vrea să scriem corect. O pasta de ardei iute ungurească faimoasă pe alocuri. Și pot să spun că de la primul borcan cumpărat e nelipsita din frigiderul meu.

Ai nevoie de:

  • 200 de grame de iaurt gras, grecesc
  • 1 linguriță de eros pișta sau siracha sau pastă de ardei iute

Cum se face:

  1. Se pune pasta de ardei peste iaurt, dar nu se amesteca foarte bine. O sa fii suprins de intensități diferite: uneori foarte picant și după răcoritor. … Și cam asta e!
Scroll To Top