Now Reading
Șnițel de pui cu paste cu roșii

Șnițel de pui cu paste cu roșii

Șnițel de pui cu paste cu sos roșu. Da ai auzit bine. Deși trebuie sa recunosc ca am fost reticentă în privința combinației, trebuie să recunosc că merge de minune și este chiar populară în italia.

Ai putea pune orice fel de paste alături, dar nimic nu cred că merge mai bine ca spghetele. Clasic, simplu se unduiesc numa’ bine în un sos de roșii. Câtdespre el, dac tot am adus vorba de sos, să nu fai unul foarte dens, bogat cu multe legume sau cu brânză, smântână. Trebuie unul cât mai simplu, acrișor chiar aproape de marinara.

Eu am o rețetă chiar aici de paste cu sos de roșii care folosește roșii la conservă. Având în vedere că încă nu au apărut roșiile bune și dulci îți recomand cu căldură să folosești roșii la conservă.

Despre cum se face șnițelul de pui am scris aici când l-am acompaniat de niște fasole grasă cu spanac. Nu e mare brânză. Bați, dar nu distrugi un piept de pui. Faină, ou, pesmet. Îl pui în tigaia încinsă bine, dar nu la foc foarte mare și îl faci pe ambele părti.

Ei bine acum vine partea diferită. La șnițelul ăsta faci o chestie diferită, la sfârșit, cât timp este fierbinte razi niște parmezan sau cașcaval pe deasupra. Nu foarte mult, cât să dea un gust și să se întindă nițel.

La fel de important este busuiocul proaspăt și lămâia alături. Ai nevoie de ele pentru a înveseli mâncarea, a o face mai ușoară și ai da încă o dimensiune de gust. Uită-te mai jos să vezi ce minunăție iese. S’aveți poftă dragilor!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top